ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μετάλλιο, συνέπεια, σταθερότητα και...προβλήματα

Ολοκλήρωσε το ...αγωνιστικό 2014 με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ, την δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία του Diamond League και την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.
Κι όλα αυτά σε μια χρονιά, όπου ο Κώστας Φιλιππίδης είχε αρκετές υποχρεώσεις στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, αλλά και έναν τραυματισμό, που δεν τον «φώναζε», όμως ήταν αρκετός για να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα του.  Ο 28χρονος την περίοδο αυτή ξεκουράζεται και ανασυγκροτεί δυνάμεις ενόψει της νέας σεζόν. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου είναι μονάχα ορισμένοι από στους στόχους του σπουδαίου αθλητή για το 2015.
«Μετά το χειμώνα είχα δύσκολη χρονιά εξαιτίας της σχολής, καθώς  είχα αρκετές υποχρεώσεις, πολλά μαθήματα και φυσικά την εξεταστική. Εκτός αυτού υπήρχε και το ζήτημα του τραυματισμού που είχα από τον χειμώνα στον προσαγωγό, Ναι μεν γυμναζόμουν, όμως, οι ενοχλήσεις με άφηναν πίσω», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης ξεπέρασε τα 5,60 μέτρα.
«Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρέθηκα κοντά στο μετάλλιο, θα μπορούσα να είχα ανέβει στο βάθρο. Η δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League είναι πολύ σημαντική διάκριση για μένα, γιατί δείχνει  πως είσαι ένας αθλητής που ξεκινάει να αγωνίζεται από τον Μάιο και πηδάει καλά έως το Σεπτέμβριο», είπε ο αθλητής, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμλογία των Diamond League για δεύτερη διαδοχική χρονιά.
Ο Φιλιππίδης στο Σόποτ βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Πέντε έγκυρα άλματα σε πέντε διαφορετικά ύψη, τον ανέδειξαν παγκόσμιο πρωτάθλημα και του χάρισαν την μεγαλύτερη έως τώρα διάκριση της καριέρας του. «Το πώς ζήσαμε μαζί με τον προπονητή μου την διαδρομή και πως φτάσαμε έως εκεί νομίζω πως είναι η σημαντικότερη στιγμή για εμένα. Βέβαια το κάθε τι συμβαίνει στη διάρκεια μιας σεζόν έχει την δική του σημασία». 
Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με άλμα στα 5,62 μ. στο Athens Street Event και έκλεισε τελικά την καλοκαιρινή περίοδο με 5,70 μ. από το μίτινγκ του Βερολίνου, στις 31 Αυγούστου και δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ (5,82 μ.). «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να περάσεις ένα ύψος, ανάμεσα σε αυτούς και οι καιρικές συνθήκες. Σε πολλούς αγώνες στη διάρκεια της σεζόν, θα μπορούσα να είχα ανέβει υψηλότερα από ότι τελικά τελείωσα. Το σημαντικό είναι να προχωράς να μην αφήνεις να σε επηρεάζει ένα αποτέλεσμα και να πηγαίνεις για τον επόμενο αγώνα. Εγώ αυτό κάνω», εξήγησε ο Φιλιππίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου