ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

To Κύπελλο Ηπείρων στο Marrakesh, με νέα μονομαχία Barshim-Bondarenko

Το "Continental Cup", η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της περιόδου στο στίβο γίνεται στις 13-14/9 -τα απογεύματα- στο "grand stade" του Marrakesh στο Μαρόκο.

Το παγκόσμιο κύπελλο διεξάγεται από το 1977, ανά 4 χρόνια από το 1994, ενώ το 2006 έγινε στην Αθήνα. Από το 2010 ονομάζεται "Κύπελλο Ηπείρων", με τις ομάδες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Αυστραλίας & Ασίας να συμμετέχουν με 2 αθλητές-τριες ανά ατομικό αγώνισμα και όχι από την ίδια χώρα (και 3 στην αντοχή με 2 να βαθμολογούνται). Για την Ευρώπη η ομάδα προέκυψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -όπως και για την Αφρική από το Παν αφρικανικό που διεξήχθη στο ίδιο Στάδιο.

Το ύψος ανδρών είναι το αγώνισμα που ξεχωρίζει καθώς θα έχουμε εκ νέου αναμέτρηση του Mutaz Essa Barshim και του Bogdan Bondarenko που πιθανότατα θα επιδιώξουν και πάλι να υπερβούν το παγκόσμιο ρεκόρ των 2,45μ, όπως και η Anita Wlodarzcyk με πρόσφατο το 79,58μ. στη σφυροβολία- με το σχετικό πριμ των 50 χιλιάδων δολαρίων που όρισε η IAAF, ενώ η νίκη σε κάθε ατομικό αγώνισμα δίνει 30 χιλιάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου