ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Προτείνουν εκτος Ολυμπιακών Αγώνων τη συγχρονισμένη κολύμβηση και το άλμα τριπλούν

Στον βωμό της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων συγκεκριμένα, σε συνάντηση που έγινε στο Μονακό με σκοπό τις συζητήσεις για αθλήματα που πρέπει να αφαιρεθούν και να προστεθούν στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, ο πρώην αντιπρόεδρος και στις τελευταίες εκλογές υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ είπε την άποψη του σχετικά με τα αγωνίσματα που θα έπρεπε να εξαιρεθούν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Πιστεύω δυο αγωνίσματα που μπορούν να βγούν από το πρόγραμμα των αγώνων είναι για παράδειγμα η συγχρονισμένη κολύμβηση... και το άλμα τριπλούν.” Συνέχισε λέγοντας ότι: “Μπροστά στην επιτυχία των επερχόμενων διοργανώσων όλοι πρέπει να κάνουμε κάποιες απαιτούμενες θυσίες”.

Δίχως να διστάσει ο, δυο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, Σεμπάστιαν Κόε εξεφρασε την άποψη του σχετικά με την δήλωση του Καναδού, πλέον, μέλους της Δ.Ο.Ε: “ Θα αφήσω στον Ντικ να κάνει κάποιες παρατηρήσεις για το δικό του άθλημα και εγώ θα κάνω τις αντίστοιχες παρατηρήσεις για το δικό μου. Το άλμα τριπλούν είναι ένα πολύ βασικό και δημοφιλές αγώνισμα στον χώρο του στίβου”.

Φάνηκε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έκαναν έκπληξη στον, υποψήφιο φέτος για την προεδρία της IAAF, Κόε και το ότι ο στίβος βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο. “ Έχουμε 47 διαφορετικά αγωνίσματα στο στίβο οπότε είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν αγωνίσματα από εκεί”, είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Κόε τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα που είχε προκύψει τα προηγούμενα χρόνια με το αγώνισμα του Βάδην και το άν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από το πρόγρμμα των αγώνων ή όχι. “ Το Βάδην είναι αγώνισμα που υποστηρίζεται από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, χώρες της Ανατολικής Ασίας, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες χώρες έχουν αναπτύξει το βάδην και βασίζονται σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλήματός μας, του στίβου” τόνισε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου