ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το ταλέντο Κυριαζής σημάδεψε τα 81,87 μ. στα Texas Relays


Ενα ακόμη δείγμα των εξαιρετικών δυνατοτήτων του έδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ώρα Ελλάδος, ο Γιάννης Κυριαζής, αγωνιζόμενος στα Texas Relays. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού έστειλε το ακόντιο στα 81,87 μ. και κατάφερε να σημειώσει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα.
Καταρχήν βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 78,41 μ., έγινε ο τέταρτος κορυφαίος Ελληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και μόλις ο όγδοος που καταφέρνει να περάσει το φράγμα των 80 μ., ενώ σημείωσε επίδοση καλύτερη από τα 79,00 μ., που χρειαζόταν για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ και πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα. Παράλληλα έδειξε πως μια βολή στα 83,00 μ. (όριο Ολυμπιακών), δε μοιάζει τόσο μακρινή όσο στην αρχή της σεζόν, όπως επίσης και το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων (83,82 μ.) του Κώστα Γκατσιούδη.
 
Η σπουδαία αυτή επίδοση ήρθε στο δεύτερο αγώνα της σεζόν για τον Ελληνα αθλητή και μόλις λίγους μήνες από το ατύχημα που είχε το Νοέμρβιο με το ποδήλατο του, το οποίο τον έστειλε για επέμβαση στο χέρι και με σοβαρό τραυματισμό στο πόδι. Στον αγώνα του Τέξας, ο αθλητής δοκίμασε για πρώτη φορά με ολόκληρη φόρα. Το 81,87 μ. έγινε στην πρώτη προσπάθεια, ενώ στη δεύτερη και τελευταία βολή που δοκίμασε έστειλε το ακόντιο στα 76,55 μέτρα. Ο αθλητής δεν πραγματοποιησε όλες τις βολές του, καθώς είχε ενόχληση στον αγκώνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου