ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι ελληνικές ελπίδες στην Πράγα –Τι λένε οι αριθμοί για την ομάδα του Ευρωπαϊκού

Είναι η εποχή των προβλέψεων και η στιγμή που επιστρατεύονται οι αριθμοί για να φανούν οι… ελπίδες στον ορίζοντα. Πιο απλά, η στιγμή που αρχίζουν όλοι να υπολογίζουν τι μπορεί να κάνει η ελληνική ομάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Στην προκειμένη, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στην Πράγα, με τη συμμετοχή 11 Ελλήνων αθλητών. Κι αν η λέξη μετάλλιο δεν προφέρεται εύκολα από ελληνικά χείλη- είτε γιατί κάποιοι είναι προληπτικοί, είτε επειδή δεν θέλουν να φορτώσουν με άγχος τους αθλητές- η αλήθεια είναι πως οι ελπίδες για να δούμε Έλληνες στο βάθρο είναι, το λιγότερο, ρεαλιστικές.

Με βάση τις επιδόσεις που έχουν σημειωθεί αυτή τη σεζόν, σε κάποια αγωνίσματα οι εκπρόσωποι της Ελλάδας θα πάνε ως διεκδικητές μίας σημαντικής διάκρισης. Στην κορυφή βέβαια οι δύο επικοντίστριες που… ρήμαξαν το πανελλήνιο ρεκόρ αυτό το χειμώνα, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίες έχουν την πρώτη και δεύτερη επίδοση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή στο επί κοντώ, με 4,80 μ. και 4,77 μ. αντίστοιχα.

Δεν είναι όμως οι μόνες που… κουβαλάνε τις ελληνικές ελπίδες για κάτι καλό στην Πράγα. Ο Λούης Τσάτουμας, χάρη στο 8,05 μ. που έχει πετύχει φέτος, είναι ο πέμπτος καλύτερος άλτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή στο μήκος, ενώ μία θέση πιο κάτω βρίσκεται ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπόδια (7.63) και έβδομος ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ (5,71 μ.).

Υπολογίζοντας τρεις αθλητές από κάθε χώρα σε κάθε αγώνισμα- όσοι έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος- ο Αντώνης Μάστορας είναι όγδοος στο ύψος (2,30 μ.) και ο Κώστας Μπανιώτης 12ος στο ίδιο αγώνισμα (2,29 μ.).
Να σημειωθεί ότι τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο -Κύπριος πλέον- Δημήτρης Χονδροκούκης, που πέρασε τα 2,32 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ακόμη, με το ίδιο σύστημα υπολογισμού, στη 18η θέση των 60 μ. είναι ο Μάκης Στεργιούλης με το 6.68 που σημείωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν, 22η είναι η Γωγώ Κοκλώνη στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών με 7.31, 26η η Έλενα Φιλάνδρα στα 800 μ. με 2.04.36 και 48η η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπόδια με το 8.29 που πέτυχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου