ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η Isinbayeva «βρυχάται» ξανά -Τα θέλει όλα και μιλά για την τραγική πρώτη προπόνηση

Με το σώμα της, μπορούσε να καταφέρει τα πάντα. Να «πετάξει» ψηλότερα από κάθε άλλη γυναίκα, να κάνει το επί κοντώ... βασίλειό της και να αναγκάσει τους πάντες να υποκλιθούν. Κι όμως, αυτό το σώμα της κάνει τώρα τη ζωή δύσκολη.

Απόλυτα λογικό. Η Yelena Isinbayeva το έβαλε να δουλέψει μετά από την... άδεια μητρότητας που πήρε τους τελευταίους 18 μήνες. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκε το κορμί της σκουριασμένο. Είναι σίγουρη όμως ότι οι μύες της σύντομα θα θυμηθούν τη δουλειά που τόσα χρόνια έκαναν.

Η «τσαρίνα» των αιθέρων επέστρεψε ξανά στο στάδιο. Κι αν το σώμα της ξέχασε να προπονείται, εκείνη θυμάται ακόμη πώς να... βρυχάται. Επανέρχεται στην ενεργό δράση με ένα πράγμα στο μυαλό της: να τα κάνει όλα όπως παλιά. Γιατί στόχος της είναι τόσο το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο, όσο και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η 32χρονη ακόμη θυμάται την απογοήτευση που της πρόσφερε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, όπως λέει. Τι κι αν μία χρονιά αργότερα ανέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του επί κοντώ, στη Μόσχα. Εκείνη η «αποτυχία» του Λονδίνου φαίνεται ότι ακόμη την καίει.

«Η Εύα είναι ήδη 7 μηνών και έχει αρχίσει να γίνεται λίγο πιο ανεξάρτητη. Νιώθω πως ακόμη έχω ενέργεια την οποία δεν έχω αξιοποιήσει», είπε η Ρωσίδα, που ελπίζει σε ένα τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από εκείνα που κατέκτησε στην Αθήνα τοκ 2004 και στο Πεκίνο τέσσερα χρόνια αργότερα.

«Στην πρώτη μου προπόνηση δεν μπορούσα ούτε καν να τρέξω 400 μέτρα. Μπορούσα να κάνω μόλις επτά πους-απ. Ήμουν τόσο σκουριασμένη. Άλλωστε, δεν έχω κάνει καθόλου προπόνηση για σχεδόν δύο χρόνια», εξομολογείται για τη στιγμή που επέστρεψε στο στάδιο, έπειτα από τη γέννηση της κόρης της τον περασμένο Ιούνιο.

«Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να επαναφέρω όλους τους μύες μου και να βάλω τις βάσεις. Όμως, όπως είπε ο προπονητής μου, θα απαιτηθούν 7-8 μήνες για να συμβεί αυτό. Μετά θα αρχίσω να χρησιμοποιώ ξανά κοντάρι».

Αν και τα άλματα θα αργήσουν ακόμη, δεν έχει ξεχάσει πώς να βάζει ψηλά τον πήχη. Και κυρίως, πώς να στέλνει στις άλλες άλτριες το μήνυμα ότι χωρίς εκείνη το επί κοντώ... πέφτει.

«Θέλω πραγματικά να σημειώσω ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ», είπε, αναφερόμενη στο 5,06 μ. που κατέχει η ίδια. «Το 2014 και στις αρχές του 2015, το 4,80 μ. είναι συχνά άλμα αρκετό για νίκη. Βλέπω αυτά τα μέτρια αποτελέσματα και χαίρομαι», πρόσθεσε με νόημα.

Όσο για τις αντιπάλους της, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για πολύ. Όπως λέει η Isinbayeva, στόχος της είναι να ζήσει για μία ακόμη φορά την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων, το 2016. «Και μετά από αυτό θα μπορώ να αποσυρθώ για τα καλά από τον αθλητισμό», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου