ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο ΣΕΓΑΣ στο Λουτράκι



"Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού,  παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι
πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά".
 

Με αυτούς τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το μικρά έψιλον «θλίψη και απογοήτευση» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, στη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ στο Λουτράκι και τόνισε:
 
"Είμαστε εμείς οι πεισματάρηδες της μεγαλύτερης και αρχαιότερης Ομοσπονδίας που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το στίβο ψηλά, είμαστε όλοι μαζί το ΔΣ, οι τεχνικοί, οι αθλητές, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα μας δίνουμε θετικό πρόσημο στις επιλογές μας".
 
Με την παρουσία 184 εκπροσώπων Σωματείων από όλη τη Χώρα ξεκίνησαν οι διεργασίες τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ στο Λουτράκι, σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου.
 
Μετά την εκλογή προεδρείου ξεκίνησαν οι διαδικασίες επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο οποίος  υποστήριξε ότι στις ιδιαιτερότητες του 2015, που ήταν αναμφισβήτητα από τις δυσκολότερες χρονιές με την οικονομική δυστοκία και τα θεσμικά κενά, η επιλογή της Διοίκησης ήταν να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθούν λύσεις. 
 
"Το 2015 όμως παρά τις δυσκολίες είχε και θετικό πρόσημο. Είχαμε αγωνιστικές επιτυχίες, τέσσερα μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, καταρρίφθηκαν 28 ρεκόρ, πολλοί αθλητές είχαν παρουσία  σε ημιτελικούς και τελικούς διεθνών διοργανώσεων, έχουν ήδη προκριθεί 15 αθλητές για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ενώ η εθνική μας ομάδα επανήλθε στην σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού στίβου.   Όλα αυτά προήλθαν από την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο των αθλητών και των οικογενειών τους οποίους και ευγνωμονούμε
Κάναμε άνοιγμα στην διεθνή κοινότητα, καθιερώσαμε το σύστημα πριμοδότησης ενισχύσαμε οικονομικά τους αθλητές με μετακίνηση πόρων από άλλους τομείς στο αγωνιστικό, καταφέραμε να δώσουμε υποτροφίες σε αθλητές με συνεργασίες που επιδιώξαμε, οργανώσαμε προπονητικές συγκεντρώσεις και σεμινάρια που έδωσαν ώθηση στους στόχους μας. Αυτό το πλαίσιο θα το διατηρήσουμε και θα το διευρύνουμε και τη νέα χρονιά",  τόνισε ο Παναγόπουλος και επισήμανε ότι όλα αυτά που έγιναν οφείλονται στη συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και όλου του οικοδομήματος του ΣΕΓΑΣ. 
 
Στην ομιλία του ο πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα την διαφάνεια στα οικονομικά και στον πόλεμο εναντίον των αναβολικών στον οποίον είπε ότι ο ΣΕΓΑΣ συμμετέχει με επιπρόσθετους ελέγχους που διενεργεί με δική του πρωτοβουλία. 
 
"Δεν αντέχει ο χώρος μας άλλες πληγές από το ντόπινγκ, δεν θέλουμε τέτοιου είδους πρωταθλητισμό",  είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. 
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά το 2016 θα δοθεί αύξηση στους σωματειακούς προπονητές και να επανέλθουν οι αποζημιώσεις στα επίπεδα του 2014 και με το  χορηγικό πρόγραμμα που ακολουθεί η Ομοσπονδία.  
    
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τα  οικονομικά της Ομοσπονδίας λέγοντας:  
"Όσοι χρόνια προσπάθησαν να ρίχνουν λάσπη στην αρχαιότερη και μεγαλύτερη Ομοσπονδία και να βγάζουν τα απωθημένα τους ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη".
 
Τροποποιήσεις άρθρων Καταστατιού.
 
Ένα από τα σημαντικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν οι τροποποιήσεις που έφερε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σε διάφορα άρθρα του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.
Τα άρθρα ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ εκτός από το άρθρο 9 ψηφίστηκε με 138 ναι, 27 όχι και 2 λευκά, το άρθρο 20 με 156 ναι και 9 όχι, το άρθρο 24 ψηφίστηκε με 164 ναι και 1 λευκό.
Τα άρθρα που τροποποιούνται είναι     
Άρθρο 2 σχετικά με την διοργάνωση, έγκριση και την εποπτεία κάθε μορφής αγώνα αθλημάτων που καλλιεργεί ο ΣΕΓΑΣ Ολυμπιακών και μη Ολυμπιακών αθλημάτων.
Άρθρο 5 Διεθνείς σχέσεις και εκπροσώπηση ΣΕΓΑΣ σε Διεθνείς Ομοσπονδίες 
Άρθρο 8 για την εκπροσώπηση Σωματείων στη Γεν Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ.
Άρθρο 9 ο αριθμός των μελών προτείνεται να παραμείνει σε 21 μέλη και όχι 15 και σχετικά με την σύγκλησή του και την απαρτία.
Αρθρο 20 τροποποίηση κεφαλαίου για την Δικαστική Επιτροπή
Άρθρο 23 σχετικά με τις πάσης φύσεως προμήθειες αθλητικού ή άλλου υλικού 
Άρθρο 24 σύσταση διαφόρων επιτροπών, 
Άρθρο 26 για τους οικονομικούς πόρους, τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό τροποποιείται και από τις Κρατικές επιχορηγήσεις διαγράφεται ο ΟΠΑΠ γιατί είναι ιδιωτικός φορέας ενώ προστίθεται στις χρηματικές ενισχύσεις η ΕΟΕ. Επίσης προστίθεται στο άρθρο τα ειδικά έσοδα, παράβολα, και συνδρομές για συμμετοχή σε αγώνες.
Άρθρο 28 που ορίζει τα σχετικά με το εκλογικό σύστημα, ορίζει το ενιαίο ψηφοδέλτιο και άλλες λεπτομέρειες.
Άρθρο 34 ορίζει λεπτομέρειες λειτουργίας, νομικό καθεστώς των ΕΑΣ
Άρθρο 39 διάφορες τροποποιήσεις στις γενικές διατάξεις του Καταστατικού με την διοργάνωση αγώνων ενώ στις μεταβατικές διατάξεις παρατείνονται οι διεργασίες για την ίδρυση ΕΑΣ μέχρι 30 Ιουνίου 2016.  
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου