ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία το Kids’ Athletics στο 1ο Δημοτικό Λουτρακίου




Σήμερα, Πέμπτη 31-03-2016 υλοποιήθηκε στο 1ο Δ. Σ. Λουτρακίου το πρόγραμμα Kids’ Athletics, με τη συνδρομή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων - Hellenic Athletics Federation) και της Ι.Α.Α.F. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου - International Association of Athletics Federations) υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ και με την παρουσία Ελλήνων Ομοσπονδιακών Προπονητών, προωθώντας τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού στα πλαίσια του Αναλυτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σ’ ένα, ομολογουμένως, τολμηρό εγχείρημα.
Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν ένα πρόγραμμα επίδειξης, απλώς, αλλά ένα σημαντικό «όπλο», ειδικά για τις μικρές ηλικίες, όπου προπονητικά το τοπίο είναι συγκεχυμένο, ώστε να μπορέσουμε ουσιαστικά να παρέμβουμε, να οδηγήσουμε το παιδί στο στίβο και να το κρατήσουμε εκεί μέχρι και την ηλικία που θα αρχίσει πλέον να μπαίνει σε «αγωνιστική δράση».
 Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόστηκε στη Σχολική μας Μονάδα, αναδείχθηκε η προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την IAAF και είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά του σχολείου μας –μαζί με αυτά των υπολοίπων σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα- κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να τα εκπαιδεύσει στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού  μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Ομαδικό παιχνίδι για παιδιά) που προσφέρει το Kids’ Athletics.
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μικρών αθλητών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
 
 Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύτηκε τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών με την προσφορά αναμνηστικών διπλωμάτων.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους προπονητές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. οι οποίοι παρευρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση στο 1ο Δ. Σ. Λουτρακίου, τους εκπ/κούς Φ.Α. του σχολείου μας κ.κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Δημήτριο Μανωλιτσάκη για την επικουρική τους δράση και πάνω από όλους τα ίδια τα παιδιά για την υψηλή συμμετοχικότητά τους, τον ενθουσιασμό, την αγωνιστικότητα και το ζήλο που επέδειξαν στη σημερινή, αθλητική εκδήλωση.
 
 Υ.Γ. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην προσφάτως βραβευθείσα από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Έφορο Στίβου του δραστήριου, αθλητικού σωματείου της πόλης μας Ποσειδώνα Λουτρακίου κ. Παρασκευή Παχατουρίδου και στον κ. Αναστάσιο Φουντούκη για τη συμβολή τους στην επιλογή του Σχολείου μας στη συγκεκριμένη δράση και πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη τους συνεισφορά στα τοπικά, αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου