ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Νέο ρεκόρ για την Στεφανίδη με άλμα στα 4,60 μέτρα

Κάθε αγώνας και ένα βήμα παραπάνω ή για την ακρίβεια ορισμένα εκατοστά υψηλότερα. Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια αθλήτρια αναγνωρισμένης αξίας,όμως, αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια είναι το γεγονός ότι βρήκε – με σταθερότητα- το δρόμο προς την κορυφή. Η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης αγωνίστηκε στο Pole Vault Summit στο Ρίνο των ΗΠΑ όπου κατέλαβε την πρώτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,60 μέτρα.
Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο (4,56 μ. από την περασμένη εβδομάδα) και έδειξε πως στους αγώνες που έπονται θα είναι σε θέση να απειλήσει ακόμη και το απόλυτο ρεκόρ της (4,71 μ. από το καλοκάιρι). Σε κάθε περίπτωση η Στεφανίδη, που ζει μόνιμα στο Φοίνιξ, δείχνει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στιβού στην Πράγα. Μπέκι Χόλιντει, Μέρι Σάξερ και Μελίσα Γκέργκεν ακολούθησαν με 4,50 μέτρα.

Στους άνδρες ο μοναδικός Ρενό Λαβιλενί βελτίωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 5,92 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 6,00 μέτρα. Δεύτερος με 5,86 μ. ήταν ο 21χρονος Καναδός Σαμ Κέντρικς και τρίτος ο Βρετανός Στιβ Λιούις με 5,65 μέτρα. Η Στεφανίδη με 4,60 μ. έχει την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο, με την Μάριαν  Φλακ (Γαλλία) να ηγείται της σχετικής λίστας με 4,71 μέτρα. Δεύτερη με 4,61 μ. είναι 23χρονη Σάντι Μόρις, επίδοση που σημείωσε την Παρασκευή (16/1) στις ΗΠΑ σε Πανεπιστημιακούς Αγώνες. Πάνω από τα 4,60 μ., έχει περάσει και η Αντζελίνα Κράσνοβα (Ρωσία).

Εξάλλου η Στεφανίδη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την ερχόμενη εβδομάδα στο Φλάναγκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου