ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Σούπερ Κυριακοπούλου και 4,67 μ. στη Ρουέν

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο της Νικόλ Κυριακοπούλου στη χειμερινή περίοδο. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς ξεκίνησε τη σεζόν, στη Ρουεν της Γαλλίας  με το επιβλητικό 4,67 μ., που είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη.
Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, συνδύασε την εξαιρερική επίδοση με νίκη, κόντρα σε σπουδαίες αντιπάλους όπως η Φαμπιάνα Μούρερ και η Μάριον Φιακ, που φέτος έχει ανέβει πάνω από τα 4,71 μέτρα. Η Κυριακοπούλου μετά το 4,67 μ., δοκίμασε στα 4,77 μ., προκειμένου να βελτιώσει το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ κατά πέντε πόντους. Μπορεί να μην τα κατάφερε, ωστόσο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ανάλογες επιδόσεις. Παράλληλα ξεκαθάρισε από νωρίς, πως στην Πράγα θα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η αθλήτρια μας πέρασε με την πρώτη τα 4,43 μ. και 4,56 μ. και με την δεύτερη το 4,67 μέτρα. «Ξεκίνησε ψηλά γιατί είναι καλά. Σαφώς και είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη της εμφάνιση στη σεζόν. Το τρίτο άλμα στα 4,77 μ. ήταν καλό», είπε ο Μανώλης Καραγιάννης, ο οποίος ταξίδεψε με την αθλήτρια του στην Γαλλία. Πάνω από τα 4,56 μ. σκαρφάλωσαν οι Φιάκ και Μούρερ και πιο πίσω η Σιντόροβα με 4,43 μέτρα. Η Κυριακοπούλου,που ξεμπέρδεψε με το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Βαντέ στις 31 του μηνός.
Στους άνδρες ο Ρενό Λαβιλενί ξεπέρασε για ογδοη φορά στην καριέρα του τα 6,00 μ. και φυσικά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση. Ο Γάλλος στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 6.10 μ., όμως, οι προσπάθειες του ήταν άκυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου