ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο Usain Bolt ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τους τίτλους του στο Πεκίνο



Ο Ολυμπιονίκης Usain Bolt έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην προετοιμασία του φέτος, καθώς στοχεύει να υπερασπιστεί φέτος τους τίτλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο και δεν ανησυχεί για τον Justin Gatlin- έναν από τους βασικούς αντιπάλους του.

Ο Gatlin κυριάρχησε πέρυσι στη σειρά αγώνων Diamond League, καθώς έτρεξε 9.77 στα 100 μ. και 19.68 στα 200 μέτρα. Ο 33χρονος Αμερικανός είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ελσίνκι το 2005.

Ο προπονητής Glen Mills δήλωσε ότι ο Bolt έχει ανεβάσει ρυθμούς από όταν έτρεξε 46.37 στα 400 μ., στο Κίνγκστον τον Μάρτιο. «Ο Usain έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και βελτιώθηκε από την τελευταία φορά που τον είδατε», είπε και συνέχισε: «Υπολογίζουμε όλους τους αντιπάλους κάθε χρονιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν ο Usain είναι στην καλύτερή του φόρμα και έτοιμος δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε για κάτι».

Ο 28χρονος Bolt έτρεξε πέρυσι σε τρεις κούρσες μόνο. «Θέλω να τρέξω γρήγορα φέτος, γι' αυτό και δουλεύω πολύ. Είμαι χαρούμενος με την κατάσταση μου αυτή τη στιγμή. Κάνω πολύ προπόνηση και θέλω να είμαι πανέτοιμος στην πρώτη μου κούρσα στη Βραζιλία τον Απρίλιο. Αυτός είναι ο στόχος τώρα και για εκεί ετοιμαζόμαστε», δήλωσε ο Bolt.

Ο Usain Bolt στοχεύει σε ένα τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε 100 μ. και 200 μ. σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πεκίνο τον Αύγουστο.

Ο Τζαμαϊκανός έχει ήδη κανονίσει να αγωνιστεί στη σειρά μίτινγκ Diamond League και συγκεκριμένα στους αγώνες της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και της Λωζάνης. Ακόμη, αναμένεται να αγωνιστεί και στα Τράιαλς της Τζαμάικας στις 25-28 Ιουνίου στο Κίνγκστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου