ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φοβερός Μανώλης Καραλής και νέο πανελλήνιο ρεκόρ


Στις εξέδρες που στήθηκαν προκειμένου να φιλοξενήσουν τον κόσμο, που θα παρακολουθούσε το 3ο Athens Street Pole Vault, υπήρχαν πολλά μέλη της οικογένειας Καραλή, αλλά και φίλοι του Μανώλη.
Ο «μικρός» ήταν ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, όχι γιατί διεκδικούσε τη νίκη, αλλά γιατί στα…κάτι λιγότερο από τα 16 του χρόνια θα επιδίωκε να βετιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Πάιδων. Και τα κατάφερε. Όχι μόνο μπρoστά στους δικούς του ανθρώπους και τους εκατοντάδες περαστικούς, αλλά μπροστά στα μάτια του σπουδαίου Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος κρατούσε μέχρι σήμερα το ρεκόρ.
Ο Καραλής ξεπέρασε τα 5,24 μ. με την δεύτερη προσπάθεια και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ένας αθλητής με μπόλικο ταλέντο. Στη συνέχεια δοκίμασε να παέι ακόμη υψηλότερα τον πήχη, ωστόσο δεν τα κατάφερε στα 5,34 μ., ύψος που έδειξε πως μπορεί να υπερβεί στη συνέχεια. Ο νεαρός βελτίωσε το 5,22 μ. του Φιλιππίδη, από το 2003, το 5,10 μ., που ήταν το ρεκόρ του και έγινε ο δεύτερος αθλητής στον κόσμο στην καριέρα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοση. Είχα άγχος, ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν κάτι νέο για μένα. Από εκεί και πέρα εννοείται πως στην άκρη του μυαλού μου είχα και το πανελλήνιο ρεκόρ. Με ώθησε πολύ το γεγονός ότι στην αγώνα ήταν και ο Φιλιππίδης. Ξέρω πως η επίδοση είναι η δεύτερη στον κόσμο, όμως, αυτό δεν πρέπει να με αποσυντονίζει, πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και την προσπάθεια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο νεαρός που ασχολείται εδώ και τέσσερα χρόνια με το επί κοντώ, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και είναι γιος του παλιού πρωταθλητή του δεκάθλου Χάρη Καραλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου