ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εκπέμπει SOS ο ΣΕΓΑΣ -Επιστρέφονται οι Βαλκανικοί, «ψαλίδι» στο Πανελλήνιο Νέων



Ο Μάιος μπήκε, αλλά όχι και τα χρήματα στο ταμείο του ΣΕΓΑΣ. Μετά από μερικές προειδοποιήσεις, ήρθε και η ώρα για το «ψαλίδι», αφού η ομοσπονδία πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δίχως να έχει λάβει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση.

Άρχισαν τα... όργανα λοιπόν, αφού ήδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τον περιορισμό των εξόδων. Μεταξύ άλλων, η ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει το Βαλκανικό πρωτάθλημα που είχε αναλάβει, ενώ και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων δεν θα διεξαχθεί ως ξεχωριστή διοργάνωση, παρά μόνο θα ενταχθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών.

Ανακοινώνοντας αυτές τις αποφάσεις, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, η ομοσπονδία επισημαίνει ότι μέχρι τώρα οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ΣΕΓΑΣ έχουν καλυφθεί από τα χορηγικά έσοδα, όπως και οι μισθοί των υπαλλήλων. Πλέον όμως, δεν αρκούν.

Επιπλέον, «χρηματοδότηση βασικών δομών αθλητικής ανάπτυξης (ενίσχυση Σωματείων για προπονητικό έργο, προπονητικές συγκεντρώσεις και προετοιμασίες) έχει διακοπεί, ενώ η κάλυψη των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς αθλητές, προπονητές, αλλά και προμηθευτές της Ομοσπονδίας καθυστερεί – πλέον – για μήνες», όπως σημειώνεται.

Ζητώντας την άμεση καταβολή μέρους της κρατικής χρηματοδότησης το ταχύτερο, μέχρι αυτό να γίνει ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις δράσεις της ομοσπονδίας κάθε μήνα.

Για αυτό το λόγο αποφάσισε:
Περιστολή λειτουργικών δαπανών σε 7 διαφορετικές κατηγορίες.
Περιορισμό του κόστους διοργάνωσης Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.
Επιστροφή της διοργάνωσης των Βαλκανικών Αγώνων Α/Γ.
Ενσωμάτωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων στο Α/Γ.

«Στον ΣΕΓΑΣ κατανοούμε πλήρως την ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι τα όρια και οι δυνατότητες μας να λειτουργήσουμε έχουν εξαντληθεί», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ομοσπονδία ζητά την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκταμίευση χρημάτων από την Πολιτεία, ώστε η ομοσπονδία να μην αναγκαστεί τους επόμενους μήνες να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης ή περιορισμού της αριθμητικής συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου