ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Πεκινο: Με Υφαντίδου και Φιλιππίδη η 1η ημέρα. Αρχή και στα 100μ. ανδρών με Bolt και Gatlin


Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο, που θα ξεκινήσει το Σάββατο με τον Μαραθώνιο Ανδρών στις 02:35 ώρα Ελλάδος (έχουμε 5 ώρες διαφορά) όπου ο Stephen Kiprotich από την Ουγκάντα θα έχει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στους Κενυάτες και Αιθίοπες δρομείς.

Στις 04:00 ξεκινάει και το εντός Σταδίου πρόγραμμα με το πρώτο αγώνισμα του 7θλου, τα 100μ. εμπόδια, όπου κάνει και το ποδαρικό για την ελληνική αποστολή η Σοφία Υφαντίδου στην 1η σειρά.

Στις 05:20 με το υψος, στις 13:30 με τη σφαιροβολία και στις 15:15 με τα 200μ. θα συνεχίσει την προσπάθειά της που επιθυμεί την Κυριακή να καταλήξει με μια επίδοση πάνω από τους 6000 βαθμούς και ιδανικά με το όριο των 6200β. για το Ρίο. Στο αγωνισμα φαβορί εμφανίζεται η γυναίκα του παγκόσμιου ρέκορντμαν των συνθέτων, η Theisen-Eaton από τον Καναδά με τις Βρετανίδες Katarina Johnson-Thompson και Ennis-Hill να ειναι επίσης ικανές για το καλύτερο.

Το απόγευμα, 13:40 Ελλάδος, γίνεται ο προκριματικός στο επικοντώ ανδρών όπου αγωνίζεται ο Κώστας Φιλιππίδης, που με το πανελλήνιο ρεκόρ των 5,91μ που πέτυχε φέτος έχει την 5η επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων και καλείται να περάσει το όριο των 5,70μ. - ή έστω να είναι στη 12αδα για τον τελικό που θα γίνει τη Δευτέρα 24/8.
Στο αγώνισμα μετέχουν 35 αθλητές μοιρασμένοι σε 2 παράλληλα γκρουπ και ο Φιλιππίδης αγωνίζεται 11ος κατά σειρά στο Β' γκρουπ, όπου είναι και ο Lavillenie. Στο Α' γκρουπ είναι οι Holzdeppe, Barber, daSilva. Ο πήχυς θα ανέβει διαδοχικά 5.25 - 5.40 - 5.55 - 5.65 - 5.70.

Το αγώνισμα που δεσπόζει την 1η ημέρα είναι τα 100μ. ανδρών. Το πρωί γίνεται ο προκριματικός γύρος μεταξύ των συμμετεχόντων που πήγαν Πεκίνο χωρίς το όριο και το απόγευμα στις 14:10 γίνονται οι προκριματικές σειρές που θα οδηγήσουν στις 3 ημιτελικές σειρές και δύο ώρες μετά στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ο καλύτερος ως τώρα φέτος στα σπριντ 33χρονος Αμερικανός Justin Gatlin και ο κάτοχος του τίτλου και του παγκοσμίου ρεκόρ, ο Τζαμαικανός Usain Bolt (που κλεινει σήμερα τα 29 του χρόνια) με ερωτηματικό ακόμα την αγωνιστική του κατάσταση, με τους συμπατριώτες του Asafa Powell (κατά κύριο λόγο) και Ashmeade, Bailey-Cole, τους Αμερικανούς Tyson Gay, Mike Rodgers και τον ανερχόμενο Trayvon Bromell -όπως και τον Καναδό deGrasse- αλλά και τον Γάλλο συγκάτοχο του ρεκόρ Ευρώπης Jimmy Vicaut είναι οτα ονόματα που ξεχωρίζουν.

Το πρωι ξεκινάει και ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα αγωνίσματα του Πρωταθλήματος, τα 800μ. ανδρών, με τους Rudisha, Amos, Souleiman, Aman, τους Πολωνούς Kszczot και Lewandowski και βέβαια τη φετινή έκπληξη, τον Βόσνιο Tuka.

Το πρωί προκριματικός και το βράδυ τελικός θα γίνει στη σφαιροβολία γυναικών όπου απούσα θα είναι η Adams. Επικρατεστερη εμφανίζεται η Γερμανίδα Schwanitz με την Κινέζα Gong να απειλεί.

Η 1η ημέρα των αγώνων θα κλείσει στις 15:50 με τα 10.000μ ανδρών όπου ο κάτοχος του τίτλου Mo Farah θα έχει μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει τους Κενυάτες Tanui, Kamworor, Muchiri, τους Αιθίοπες Merga, Geremew, Edris όπως και τον Αμερικανό Rupp, τον Καναδό Levins και τον Kaya από την Τουρκία.

To Fantasy Game της IAAF είναι διαθέσιμο και σε έκδοση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Φτιάξτε ως τις 2 τα ξημερώματα την 9μελή ομάδα σας και ο τελικός νικτής θα βρεθεί στο GALA της IAAF τον Νοεμβριο στο Monaco.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 - και ΕΡΤ HD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου