ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Tο ταρτάν των ρεκόρ


Αξέχαστο παγκόσμιο πρωτάθλημα υπόσχονται οι διοργανωτές στο Πεκίνο και για αυτό θα φροντίσει και η εταιρεία επίστρωσης του ταρτάν στη Φωλιά του πουλιού.
Πέντε παγκόσμια ρεκόρ είχαν καταρριφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, με τα τρία να έχουν γίνει από τον Μπολτ και την παρέα του (στα 4Χ100μ.) ένα από την Γκουλνάρα Γκάλκινα Σαμιτόβα στα 3.000μ. στιπλ και από την Γέλενα Ισινμπάεβα στο επί κοντώ. Επίσης έγιναν και επτά Ολυμπιακά ρεκόρ σε αγωνίσματα δρόμων και αλμάτων.
Οκτώ χρόνια αργότερα, η εταιρεία που είχε κάνει την επίστρωση τότε επιστρέφει στη Φωλιά του πουλιού και υπόσχεται νέα εντυπωσιακά ρεκόρ. Η Mondo αποτελεί σταθερό συνεργάτη της IAAF εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος το υλικό είναι ακόμα πιο εξελιγμένο όπως αναφέρει και ο επικεφαλής της εταιρείας, Αντρέα Βαλαούρι. «Το νέο υλικό είναι η εξέλιξη όλων των προηγούμενων και θα συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην απόδοση των αθλητών».
Από τα ρεκόρ που έγιναν το 2008 στα δρομικά αγωνίσματα, μέχρι σήμερα επιβιώνει μόνο αυτό των 3.000μ. στιπλ των γυναικών. Ο Μπολτ είχε καταρρίψει τα δικά του, την αμέσως επόμενη χρονιά στο παγκόσιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου