ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κορυφαίος αγώνας που έγινε ποτέ!

Σαν σε άλμα σε μήκος ο σπουδαίος αθλητής, Κώστας Κουκοδήμος πέρασε πάνω από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και προσγειώθηκε όσο πιο μακριά από αυτό. Με τα νέα μέσα, η είδηση έγινε γνωστή αμέσως σε όλους. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο Κώστας Κουκοδήμος έχει κάνει τον κορυφαίο αγώνα μήκους που έγινε ποτέ από Έλληνα άλτη!
Μόλις πριν λίγες μέρες ο Κώστας Κουκοδήμος έπειτα από έμφραγμα χρειάστηκε να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Πιερίας και από εκεί στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να χειρουργηθεί σε μπαλονάκι. «Ευτυχώς προλάβαμε» μας είπε άτομο από την οικογένεια του, όπου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη δεν έλειψαν από κοντά του προκειμένου να αναρρώσει το συντομότερο. Βλέποντας την αγωνιστική ιστορία του πρωταθλητή, ο Κουκοδήμος μέσα στις πολλές διεθνείς διακρίσεις του σαν άλτης (χάλκινος στο ευρωπαϊκό του 1994 και έκτος Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελόνη) έχει πετύχει κάτι το οποίο ακόμα και σήμερα προκαλεί θαυμασμό για το αγώνισμα του μήκους, καθώς δεν έχει καταφέρει να το επαναλάβει ουδείς Έλληνας, ενώ και στην Ευρώπη δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο.
Το 1992 στο βαλκανικό πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Σόφια, ο Κουκοδήμος υπό την καθοδήγηση του Κώστα Χειμωνίδη εκτός από ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του βαλκανιονίκη, κατάφερε να πετύχει έξι στα έξι άλματα πάνω από τα 8 μέτρα! Με επιδόσεις 8.02μ.- 8.05μ.-8.07μ.-8.08μ.-8.11μ.-8.18μ. γράφοντας ιστορία.
Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είχε τρέξει και η Βούλα Πατουλίδου στα 100μ. εμπόδια, η οποία είχε κατέβει σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμη για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όπως μας ενημέρωσαν άτομα που είχαν παρευρεθεί τότε στους αγώνες, αλλά στάθηκε άτυχη γιατί σκόνταψε και έπεσε στο εμπόδιο… Έπειτα από λίγο καιρό είδαμε το ίδιο σενάριο να επαναλαμβάνεται, μόνο που δεν έπεσε η Παρουλίδου αλλά η Ντίβερς, με την Ελληνίδα να χαρίζει το μεγαλύτερο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό γυναικείο στίβο.
Ευχαριστούμε τον Μένιο Τιμονίδη για τις φωτογραφίες του Κώστα Κουκοδήμου από τον εκπληκτικό για τα παγκόσμια δεδομένα αγώνα του στο βαλκανικό πρωτάθλημα του 1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου