ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Παρόν στο σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ και οι τρεις προπονητές μας

Mε ικανοποιητική παρουσία προπονητών από την Αθήνα, αλλά και την περιφέρεια έγινε σήμερα το πρώτο σεμινάριο της σεζόν, το οποίο διοργάνωσε η ομοσπονδία και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα προπονητικής. Ανάμεσα τους και οι προπονητές του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου Κακούρος Γιάννης , Σέκερη Χριστίνα και Δαμβουνέλης Γιάννης ,έδωσαν το παρόν έτσι ώστε να ενημερωθούν επιστημονικά έτσι ώστε να βελτιώσουν τα προγράμματα τους και να έχει ο σύλλογος μας καλύτερα αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις εισηγήσεις και η ταμίας της ομοσπονδίας και πρόεδρο της Επιτροπής Επιμόρφωσης Ξένια Αργειτάκη ήταν εκείνη που έκανε την πρώτη παρουσίαση. Το θέμα της πρώτης εισήγησης ήταν "Η μοντελοποίηση του ετήσιου προγραμματισμού στην ελληνική πραγματικότητα και η στοχευμένη κορύφωση αυτού", με την κ. Αργειτάκη να κάνει αναφορές σε μοντέλα και τρόπους προπόνησης που φέρνουν το παραπάνω αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα προετοιμασίας των αθλητών τους τη χρονιά, που πέρασε, αλλά και τον τρόπο που τους ετοίμασαν σε προπονητικό και ψυχολογικό επίπεδο για τους αγώνες στόχους της χρονιάς, παρουσίασαν οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.

Ο Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στον αθλητή του Μιχάλη Αναστασάκη, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, ενώ ο Μεγαλοοικονόμου στον επικοντιστή Εμμανουήλ Καραλή, που ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων.  Οι δύο τεχνικοί είχαν πολύ καλή παρουσία και δεν περιορίστηκαν μονάχα στα προπονητικά κομμάτια της προετοιμασίας, αλλά και σε άλλα ζητήματα που προέκυψαν στην διάρκεια της προετοιμασίας και έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε αθλητή και φυσικά τους εξωγενείς παράγοντες.

Τις εργασίες του σεμιναρίου άνοιξε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, που δήλωσε: "Με την παρουσία και συμμετοχή σας επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον σαν για αυτού του είδους τις δράσεις. Η διαδικασία των σεμιναρίων έχει μόνο θετικά να αποφέρει. Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η ομοσπονδία είναι να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά των νεαρών ταλαντούχων αθλητών, που αποχωρούν από τα στάδια και η δική σας συμβολή είναι καθοριστική σε αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου