ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πιο φτωχό το παγκόσμιο κλειστού


Η απόφαση της IAAF για προσωρινή αποβολή της ρωσικής ομοσπονδίας από κάθε διεθνή διοργάνωση, μπορεί να δίνει ελπίδες στους Ρώσους να προλάβουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Ρίο, σίγουρα όμως είναι εκτός από το παγκόσμιο κλειστού. Οι απουσίες στο Πόρτλαντ θα είναι τρανταχτές.
του Σούλη Μέζου
mezos@sportsfeed.gr
Ξεκινώντας από τους άνδρες, ο σταρ των Ρώσων, Σεργκέι Σουμπένκοφ έτσι και αλλιώς είχε δηλώσει πως δε θα αγωνιστεί στα 60μ. εμπόδια καθώς δε θα κάνει καθόλου κλειστό. Ωστόσο όμως, δε θα αγωνιστεί ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο τριπλούν Λιούκμαν Άνταμς (17.34μ.) καθώς και αλλοι δύο Ρώσοι που είναι φέτος στους 10 καλύτερους του πλανήτη, οι Φεντόροφ (17.42μ.), Σορόκιν (17.29μ.). Και στο μήκος θα υπάρχει σημαντική απουσία, αυτή του Μένκοφ (8.27μ.). Στο ύψος, τρεις άλτες (ο ένας 2ος το 2014 στο Σόποτ) χάνουν την ευκαιρία να αγωνιστούν. Τσιπλάκοφ (2.33μ.), Ντμίτρικ (2.32μ.) και Ούκοφ (2.32μ.) δε θα ταξιδέψουν στο Πόρτλαντ, όπως και ο τέταρτος στο δέκαθλο στο Πεκίνο, Σκουρένεφ.
Στις γυναίκες οι απουσίες είναι ακόμα πιο τρανταχτές. Μεγαλύτερη από όλες αυτή της Γέλενα Ισινμπάεβα η οποία θα έκανε την επανεμφάνιση της μετά από τρία χρόνια απουσία στο άλμα επί κοντώ. Στο ίδιο αγώνισμα, εκτός μένει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντζέλικα Σιντόροβα (4.79μ.).
Μεγάλες είναι και οι απώλειες στο ύψος των γυναικών. Η κάτοχος του τίτλου σε κλειστό και ανοιχτό Κούσινα (2.01μ.) δε θα μπορέσει να τον υπερασπιστεί, ενώ και η κορυφαία για φέτος Σιντόροβα (2.03μ.) μένει εκτός.
Ούτε η ιδιαίτερα βελτιωμένη Κλίσινα (6.95μ.) θα μπορέσει να αγωνιστεί στο μήκος για να διεκδικήσει μετάλλιο. Εκτός και η Κόνεβα (15.04μ.) από το τριπλούν που δε θα μπορέσει ούτε αυτή να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου