ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Μέρλος και Σάντα...Πήραν… μπροστά οι μηχανές στο ΣΕΦ –Οι μικροί πρωταγωνιστές

Μύρισε… σεζόν κλειστού στίβου το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς η ημερίδα που διεξήχθη εκεί αποτέλεσε για πολλούς μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουν τι δουλειά έκαναν τους μήνες που προηγήθηκαν. Και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί μικροί… πέρασαν τις εξετάσεις.

Ανάμεσά τους ο Αντώνης Μέρλος και η Κλειώ Σάντα, που απείλησαν το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στο ύψος και κορασίδων στα 60 μ. εμπόδια αντίστοιχα. Ο πρώτος, πέρασε τα 2,06 μ. στο ύψος, όσο είναι και το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, και στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 2,12 μ., ένα εκατοστό ψηλότερα από το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων του Αντώνη Μάστορα. Αν και δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά, έδειξε πως κάθε άλλο παρά μακρινό όνειρο είναι το συγκεκριμένο άλμα για εκείνον.

Η Σάντα από την άλλη τερμάτισε σε 8.78 στα 60 μ. εμπόδια, πλησιάζοντας απειλητικά το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, το οποίο κατέχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 8.74.

Από τους μικρούς πρωταγωνιστές της ημερίδας ήταν και ο Μανώλης Καραλής. Ο 16χρονος επικοντιστής βρέθηκε για τρίτο φετινό αγώνα του πάνω από το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων, καθώς πέρασε τα 4,70 μέτρα.

Πρεμιέρα για πολλούς
Πέρα από τους πιτσιρικάδες, που ξεχώρισαν, με τη συγκεκριμένη ημερίδα έκαναν αρκετοί πρεμιέρα στη σεζόν, ή συνέχισαν τις εμφανίσεις τους για το χειμώνα.

Στην πρώτη κατηγορία, ο Μάκης Στεργιούλης, ο οποίος σημείωσε 6.73 στον προκριματικό των 60 μ. και 6.68, πλησιάζοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού (6.65). Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, η πιο γρήγορη ήταν η Κύπρια Παρασκευή Ανδρέου, η οποία τερμάτισε σε 7.55 στον προκριματικό και σε 7.50 στον τελικό.

Ο Ανδρέας Δημητράκης ξεκίνησε με πολύ καλή κούρσα στα 800 μ., παρότι είναι το δευτερεύον αγώνισμά του, και με 1.50.61 σημείωσε ατομικό ρεκόρ. Η επόμενη στάση για τον δρομέα θα είναι στο μίτινγκ της Γάνδης, όπου θα τρέξει στην απόσταση που ειδικεύεται, τα 1.500 μέτρα.

Πολύ καλή κούρσα έκανε η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ., η οποία ήταν η ταχύτερη με 55.29, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης (47.98) ενώ στα 200 μ. η Δέσποινα Μουρτά ήταν η πιο γρήγορη με 24.84. Στα 1.500 μ., ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν ο κυρίαρχος, με 3.51.32.

Αντίθετα, ο αγώνας δεν πήγε ιδιαίτερα καλά για τον Αντώνη Μάστορα. Ο άλτης του ύψους πέρασε τα 2,15 μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 2,20 μ., ύψος το οποίο πέρασε ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου και ήταν ο νικητής. Ο Μάστορας πλέον θα κάνει την επόμενη εμφάνισή του στο μίτινγκ της Μπάνσκα Μπίστριτσα (4/2), ενώ ο Ιωάννου λογικά θα συνεχίσει στο Μπρνο (10/2). Χαμηλά έμεινε ο πήχης και στο επί κοντώ, με την Στέλλα Λεδάκη και την Λορέλα Μάνου να περνούν τα 4,10 μέτρα. Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Στέφανος Κουφίδης (5,25 μ.).

Ο Δημήτρης Τσιάμης είχε καλύτερο άλμα στα 16,21 μ. στο τριπλούν, η Λίλη Αλεξούλη έφτασε στα 6,12 μ. στο μήκος, ενώ ο Τάσος Γαλαζούλας κέρδισε με 7,34 μ. στο μήκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου