ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στις κυριότερες συμμετοχές ο Α. Μέρλος του Ποσειδώνα στο ΣΕΦ

Το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει στο ΣΕΦ αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/2) και η πλειοψηφία των καλύτερων αθλητών στίβου της Ελλάδας θα δώσουν το παρών. Μεγάλες μάχες, κάποιες σημαντικές απουσίες και μια συμμετοχή έκπληξη αναμένεται να αναπολήσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Έχουν γίνει και κάποιες σημαντικές αλλαγές τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα οι νέες ανακοινώσεις ότι δεν θα γίνουν προκριματικοί στα 60 μ. με εμπόδια ανδρών και γυναικών, στο επί κοντώ και στο ύψος ανδρών και στη σφαιροβολία γυναικών.

Ένας από τους πιο δυνατούς αγώνες με μεγάλο συναγωνισμό, αναμένεται να είναι ο αγώνας στο ύψος των ανδρών. Ο Αντώνης Μάστορας και ο Κώστας Μπανιώτης, από την στιγμή που αμφότεροι εξασφάλισαν το όριο για το Ευρωπαϊκό της Πράγας, θα προσπαθήσουν στο ΣΕΦ να ανέβουν ακόμα ψηλότερα. Στο αγώνισμα θα πάρει μέρος και ο Έφηβος Γιώργος Τεσσαρομάτης. Ακόμα θα αγωνιστούν και οι- πολλά υποσχόμενοι- Παίδες Αντώνης Μέρλος και Θοδωρής Αλεξιάδης. Από πλευράς Κύπρου θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Χονδροκούκης που επανεμφανίζεται και θα κάνει ένα τεστ για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πόδι του, ενόψει Πράγας. Παρόν θα είναι και ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου.

Στο επί κοντώ των γυναικών θα απουσιάζει η Αργυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ζυρίχη το 2014, Κατερίνα Στεφανίδη που αγωνίζεται στη Βοστώνη, αλλά θα με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τα 4,68 μ. Στο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμα, η Ηρώ Λεδάκη, η οποία ταλαιπωρείται από κάποιους πόνους στη μέση της, και η Λορέλα Μάνου.

Στο επί κοντώ των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στίβου του 2014 Κώστα Φιλιππίδη. Επίσης, θα αγωνιστούν ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο Στέφανος Κουφίδης και οι μικροί Μανώλης Καραλής και Γιώργος Τριανταφύλλου.

Στο μήκος των ανδρών ξεχωρίζει ο Λούης Τσάτουμας, ο ποίος έχει εξασφαλίσει ήδη το όριο για την Πράγα ενώ μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν ο Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το γκρουπ του Δημήτρη Βασιλικού και προπονείται μόνος του, και ο Τάσος Γαλαζούλας. Στο μήκος γυναικών ξεχωρίζουν η Έφη Κολοκυθά και η Χάιδω Αλεξούλη.

Στο τριπλούν ανδρών ο Δημήτρης Τσιάμης θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για την Πράγα ενώ θα αγωνιστούν και ο Παύλος Μπόφτσης, ο Νίκος Τσιώκος και ο Σταύρος Γεωργίου. Στις γυναίκες είναι δηλωμένες η Αναστασία Φουσιτζίδου, η Χριστίνα Αλβερτσιάν και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου.

Στο ύψος γυναικών είναι δηλωμένες η Κατερίνα Κυριακοπούλου και η Αλεξάνδρα Ζάγορα.

Στα 60 μ με εμπόδια ανδρών θα μετέχει κανονικά ο Κώστας Δουβαλίδης, οποίος μετά την επίτευξη του ορίου με 7.63, στοχεύει σε γρηγορότερες κούρσες. Στο αγώνισμα θα αγωνιστεί και ο Νίκος Σαϊσανάς. Στα 60 μ. με εμπόδια γυναικών η παρουσία της Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι αυτή που ξεχωρίζει, με την αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου να στοχεύει στο όριο για Πράγα. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η Κύπρια πρωταθλήτρια Ναταλία Χριστοφή.

Στην κούρσα της μιας ανάσας, στα 60 μ. Ανδρών, παρόντες θα είναι ο Μάκης Στεργιούλης, κυνηγώντας το «εισιτήριο» για Πράγα, ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο Παναγιώτης Τριβυζάς και ο Παναγιώτης Ανδρεάδης.

Στα 60 μ. των γυναικών θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Γωγώ Κοκλώνη, η Ανδριάνα Φέρρα, η Παναγιώτα Βενιέρη, η Ραφαέλλα Σπανουδάκη και η Κύπρια νεάνιδα Παρασκευή Ανδρέου.

Στα 200 μ. Ανδρών θα αγωνιστεί ο Κύπριος Κυριάκος Αντωνίου και ο Στράτος Φραγκούλης, ενώ στις γυναίκες με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Δέσποινας Μουρτά και της Κύπριας Δήμητρας Κυριακίδου. Στα 400 μ. γυναικών θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Βασιλείου.

Στα 400 μ. ανδρών το ενδιαφέρον, όπως φαίνεται, θα μονοπωλήσει η επανεμφάνιση του μεγάλου πρωταθλητή των 400 μ. μετʼ εμποδίων Περικλή Ιακωβάκη. Στο αγώνισμα θα αγωνιστεί κανονικά και ο Πέτρος Κυριακίδης.

Στα 800 μ. ανδρών έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν κανονικά ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος φυσικά θα κυνηγήσει και το όριο στα 1500 μ., και ο Κύπριος Φάνος Μιχαηλάς, που θα αγωνιστεί κι αυτός στα 1500 μ. Στα 1500 μ. ανδρών θα μπει και ο Μάρκος Γκούρλιας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετέχει στα 3000 μ. αν και δηλωμένος.

Στα αντίστοιχα αγωνίσματα των γυναικών, στα 800 μ. γυναικών θα αγωνιστεί η Έλενα Φιλάνδρα και ενδεχομένως και η Αναστασία Μαρινάκου. Η Μαρινάκου θα αγωνιστεί και στα 1500 μ. εκεί όπου θα πάρει μέρος, εκτός συναγωνισμού, και η Κύπρια Ευαγγελίδου.

Στα 3000 μ. ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Μάκη Μαγγίνα. Στα 3000 μ. γυναικών αναμένεται η εμφάνιση της Αναστασίας Καρακατσάνης.

Στη σφαιροβολία ανδρών θα αγωνιστούν ο Φράνσι Λατιφλάρι, ο Γεράσιμος Θεοδώρου και ο Κυριάκος Ζώτος. Στις γυναίκες θα αγωνιστεί η Ελιζαμπέλα Τζένκο.

Στο βάδην των ανδρών, στα 5000 μ., ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ζαχαρία Τσαμουδάκη και του Κωνσταντίνου Ντεντόπουλου. Στα 3000 μ. βάδην γυναικών θα αγωνιστεί η Κατερίνα Θεοδωροπούλου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κορασίδων στα 5000 μ. ανοιχτού στίβου, και η Αθανασία Βαίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου