ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τα ελληνικά μίτιγκ του 2016

O Οκτώβριος είναι ο μήνας που καθορίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς στον στίβο και ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία στη Λωζάνη έδρα της ευρωπαϊκής όπου θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν το αγωνιστικό καλεντάρι του 2016, το Sportsfeed παρουσιάζει τις ημερομηνίες που έχουν δηλώσει στον ΣΕΓΑΣ οι διοργανωτές σύλλογοι ως επιρκατέστερες για την διεξαγωγή των μίτιγκ τους.
 
Το κορυφαίο μίτιγκ για το 2015, που διοργανώθηκε στα Χανιά από τον ΓΣ Ελευθερέριος Βενιζέλο, αναμένεται και για το 2016 να είναι η κορωνίδα όλων, με την διαφορά ότι θα διεξαχθεί και πρώτο απ΄όλα. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για Ολυμπιακή χρονιά και όπως όλα τα σημαντικά διεθνή μίτιγκ, έτσι και αυτό του Βενιζέλου μεταφέρεται νωρίτερα για να καλύψει τις ανάγκες των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.
Το Σάββατο 21 Μαίου είναι η ημερομηνία που επέλεξε ο Βενιζέλος για τον αγώνα του, ενώ το κλείσιμο της τετράδας των σημαντικών μίτιγκ που γίνονται Μάιο-Ιούνιο στην Ελλάδα, θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου με τα Ζαχαριάδεια που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής, ο Αετός και οι βετεράνοι αθλητές του Ηρακλή.
Πιο συγκεκριμένα, το προκαταρκτικό πλάνο για το 2016 έχει ως εξής
Σάββατο 21 Μαίου Μίτιγκ Χανιά
Παρασκευή 27 Μαίου Παπαφλέσσεια
Δευτέρα 30 Μαίου Βενιζέλεια
Σάββατο 4 Ιουνίου Ζαχαριάδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου