ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πρόκριση στα ημιτελικά πριν το… ευρωπαϊκό

Σε καινοτομίες για να διαφημίσουν τον πόλη και τη διοργάνωση προχώρησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επισπεύδοντας παράλληλα τις διαδικασίες πρόκρισης αρκετών δρομικών αγωνισμάτων, στους ημιτελικούς.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι 12 καλύτερες επιδόσεις των starting lists στα αγωνίσματα των 100μ., 200μ. και 400μ. καθώς και αυτά των εμποδίων (100μ.,110μ. και 400μ.) να προκριθούν στους ημιτελικούς δίχως να χρειαστεί να περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι Έλληνες αθλητές όπως ο Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.) και ο Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμποδίων) θα αγωνιστούν απευθείας στους ημιτελικούς. Αυτό είναι στα υπέρ των αθλητών καθώς θα κληθούν να κάνουν μία κούρσα λιγότερη που σημαίνει και λιγότερη καταπόνηση.
Επίσης, οι αθλητες δε θα επαναπαυθούν στην επίτευξη των ορίων. Θέλοντας να αποφύγουν τη διαδικασία των προκριματών, θα επιδιώξουν να αγωνιστούν στο Άμστερνταμ έχοντας την καλύτερη δυνατή επίδοση και όχι απλά το όριο συμμετοχής.
Μια άλλη καινοτομία των διοργανωτών, είναι η τέλεση των προκριματικών σε ακόντιο και δίσκο, εκτός σταδίου. Τα δύο αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην πλατεία του Μουσείου που θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τα ριπτικά αγωνίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου