ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ελλάδα εναντίον ΗΠΑ στη Ντόχα


Ελληνοαμερικάνικη υπόθεση από ότι φαίνετα θα είναι το γυναικείο επί κοντώ στην πρεμιέρα της σειράς του ντάιμοντ λιγκ στη Ντόχα του Κατάρ (6 Μαΐου).
Η κάτοχος του διαμαντιού Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στον ανοιχτό, έχοντας κλείσει τη σεζόν του κλειστού στίβου με ατομικό ρεκόρ (4.83μ.). Η αθλήτρια του Μανόλη Καραγιάννη θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της και φυσικά να κάνει νέο ρεκόρ.
Σε αντίθεσε με την Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε δύο αγώνες στα Drake Relays ξεκινώντας με 4.60μ. ενώ στον κλειστό πέρασε το 4.90μ. Το ξεκίνημα της 26χρονης επικοντρίστριας είναι το καλύτερο που έχει κάνει ποτέ στον ανοιχτό στίβο και μας προδιαθέτει για σπουδαία σεζόν.
Βασική αντίπαλος των δύο Ελληνίδων στη Ντόχα, είναι η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που έχει κάνει φέτος 4.81μ. πριν από λίγες μέρες και είναι η κορυφαία επίδοση για το 2016. Στον κλειστό εντυπωσίασε με το 4.95μ. και το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο του κλειστού στο Πόρτλαντ.
Μαζί της οι συμπατριώτισες της, Μέρι Σάξερ (4.50μ. φέτος) και Κέιτι Ναγκότ (4.50μ.). Παρούσα και η Ελβετίδα Νικόλ Μπούχλερ που εντυπωσίασε στο παγκόσμιο του Πόρτλαντ κάνοντας 4.80μ. ενώ στο entry list υπάρχουν και οι Γερμανίδες Σπίγκελμπουργκ (4.82μ. ατομικό) και Στρουντζ (4.80μ.), η Κινέζα Λι Λιγκ (έκανε το Φεβρουάριο 4.70μ. στη Ντόχα, αλλά στον κλειστό) και η Ιταλίδα Τόρι Πένα που ξεκίνησε τη σεζόν με 4.52μ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου