ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Στεφανίδη και Παπαχρήστου απογειώθηκαν στη Φιλοθέη


Μεγάλες επιδόσεις σημειώθηκαν στο 17ο διεθνές meeting "Filothei Women Gala" την Τετάρτη 8/6
σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και διοργάνωση, με το μικρό Δημοτικο Στάδιο της Φιλοθέης να γεμιζει και τον κόσμο να χειροκροτεί τις αθλήτριες -που ο αέρας δυσκόλεψε αρκετές φορές, καθώς άλλαζε συνέχεια.
Στο επικοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4,60μ. (!) μετά πέρασε τα 4,74μ. και ακολούθως με την πρώτη και τα 4,86μ. για να πετύχει σε ανοικτό στίβο την καλύτερη δική της αλλά και πανελλήνια επίδοση, καθώς ενώ στο κλειστό εχει περάσει τα 4,90μ., στον ανοικτό είχε 4,77μ που έκανε πριν 3 ημέρες στο Birmingham -και το ρεκόρ είχε η Ν.Κυριακοπουλου με 4,83μ.
Με τα 4,86μ. έγινε η 5η όλων των εποχών στον ανοικτό στον κόσμο μετά τις Isinbayeva, Suhr, Silva, Feofanova, και η καλύτερη ως τώρα φέτος ξεπερνώντας τη Silva η οποία την είχε κερδίσει στο Birmingham με 4,84μ.
Η Στεφανίδη και υπό την επβλεψη του άνδρα και προπονητή της, Μιτς, πριν ξεκινήσει δώρισε κοντάρια της από τις ΗΠΑ στα τμήματα υποδομών του ΑΟΦ - του συλλόγου της απ΄όπου και η ίδια ξεκίνησε ενώ μετά από κάθε άλμα της έδειχνε πολύ ικανοποιημένη και επίσης μοιραζε και δώρα στο κοινό, και στη συνέχεια έβαλε τον πήχυ στο "φράγμα" των 5μ. όπου έδειξε πολύ καλά δείγματα για το τι μπορούμε να περιμένουμε!

Η αδερφή της Κατερίνας, η Γεωργία, πέρασε τα 3,95μ. ενώ δεν τα κατάφερε στα 4,10μ. Η Στέλλα Λεδάκη που πέρασε το ύψος αυτό, απέτυχε στα 4,30μ.

Στο άλμα τριπλούν, που έγινε παράλληλα με εναλλάξ τις προσπάθειες στους 2 διαδρόμους με το άλμα σε μήκος, η Βούλα Παπαχρήστου στην πρώτη της προσπάθεια έφτασε στα 14,73μ. (-1,3) κάνοντας ατομικό ρεκόρ και το πανηγύρισε ιδιαιτερα πηγαίνοντας στην εξέδρα για να αγκαλιάσει τον προπονητή της, να φιλήσει τον άντρα της αλλά και ενώ δέχθηκε συγχαρητήρια από πολλούς συναθλητές και φίλους της, όπως επίσης και από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ αλλά και από τον πρόεδρο της ΕΟΕ...
Μετά από 5 χρόνια η αθλήτρια της ΑΕΚ και του Γ.Πομάσκι, ξεπέρασε κατά 1 εκατοστό το ρεκόρ που έιχε κάνει στα Βενιζελεια τότε, ενώ φέτος έως τώρα τα 14,73μ. είναι η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο μετά τις Ibarguen, Rojas.

Η Παπαχρήστου άφησε το επόμενο άλμα και έκανε μόνο ένα ακόμα, που ήταν άκυρο.
Η συναθλήτριά της, Λιλή Αλεξούλη, έκανε 2 προσπάθειες στο μήκος, με 6,50μ. με ευνοικό - και 6,29μ. την προηγούμενη. 
Η Κύπρια πρωταθλήτρια Νεκταρία Παναγή είχε καλύτερο άλμα στα 6,42μ. (και συνεχίζει το Σάββατο στο Ορεστικό την προσπάθειά της για το όριο για Ρίο).
Στο τριπλούν ακόμη, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου έκανε 13,19μ. με οριακό ευνοικό και 13,12μ με κανονικό άνεμο, λίγες ημέρες μετά τα 13,33μ. και το όριο για το παγκόσμιο Ε/Ν.

Στο ύψος, ψηλά ανέβηκαν οι αθλήτριες από το Ουζμπεκιστάν με τη Svetlana Radjivil να περνάει τα 1,95μ. και να προσπαθεί και στα 1,97μ. που θα ηταν η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.
Η Dusanova πέρασε τα 1,93μ. ενώ η Ιωάννα Ζάκκα ήταν η καλύτερη Ελληνίδα με 1,75μ.

Στα 100μ. η Natalia Pohrebniak από την Ουκρανία έτρεξε σε 11.18 ενώ η Παναγιώτα Βενιέρη έτρεξε σε 11.90 (+1,7) και τώρα θα αγωνιστεί με την 4χ100μ. το Σάββατο στη Γενεύη μαζί με τις Σπανουδάκη, Γάτου και Πεσιρίδου -που ίσως κάνει και εμπόδια. (Η Μπελιμπασάκη έμεινε εκτός εκτός λόγω ενός μικροτραυματισμού σε προπόνηση αλλαγών)

Στα 100μ. εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου έτρεξε μόλις 2 εκατοστά μακριά από το πρόσφατο ρεκόρ της, τερματίζοντας σε 13.15 (+1,7) στη 2η θέση με ίδια επίδοση με τη νικήτρια, τη Neziri από τη Φινλανδία. Σε 14.27 τερμάτισε η Δήμητρα Αραχωβίτη (Κύπρος)

Πέρα από τα αγωνίσματα του "Gala" έγιναν και ορισμένα ακόμα αγωνίσματα κατηγοριών. Ξεχώρισε η 16χρονη Λιανα Παπαδοπούλου που έτρεξε τα 100, εμπόδια κορασίδων σε 14.11 (-1,0) πλησιάζοντας πολύ το όριο του ΣΕΓΑΣ των 14.05 για το 1ο Ευρωπαικό Π/Κ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου