ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τιφλίδα: 5η η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων


Το 1ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων ολοκληρώθηκε στην Τιφλίδα, με με την ελληνική ομάδα να παίρνει το 3ο της χρυσό μετάλλιο και ένα χάλκινο - και με 3/1/1 μετάλλια να είναι στην 5η θέση του πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης, μετά τις Μ.Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία, Γαλλία.

Το τέλος των αγώνων βρήκε τον Εμμανουήλ Καραλή να προσπαθεί για νέα παγκόσμια επίδοση στο επικοντώ, στα 5,56μ. -και το τελευταίο αγώνισμα, η σκυταλοδρομία των παίδων, να καθυστερεί να ξεκινήσει μέχρι να ολοκληρώσει τα άλματά του.

Ο Καραλής, ξεκίνησε στα 5,05μ. (όπου συνέχιζε μόνο ο Γερμανός Lita-Bahere και ο Νορβηγός Guttormsen) και τα πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όπως και τα 5,15μ., κάτι που κατάφερε και ο Lita, που πέρασε και τα 5,20μ. με τη δεύτερη, ενώ τα άφησε ο Καραλής για να περάσει με την πρώτη τα 5,25μ. Εκει ο Lita, που υστερούσε πλέον σε ισοπαλία, δεν επιχείρησε αλλά πέρασε μετά ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ τα 5,30μ. τα οποία αμέσως μετά πέρασε και ο Καραλής, ο οποίος αγωνιζόταν τελευταίος και είχε τον έλεγχο. 

Και οι δύο τους άφησαν τα 5,35μ. για να πάει ο πήχυς στα 5,40μ. τα οποία μετά την πρώτη χαμένη προσπάθεια του Lita, πέρασε με την πρώτη ο Καραλής. Ο Lita επιχείρησε μετά τις άλλες του 2 προσπάθειες στα 5,45μ., ανεπιτυχώς, ενώ ο Καραλής πέρασε και το ύψος αυτό με την πρώτη, για να τοποθετήσει τον πήχυ μετά στα 5,56μ. κι 1 εκατοστό πιο πάνω από την παγκόσμια επίδοσή του, το 3ο του άλμα μάλιστα να είναι ιδιαίτερα καλό. Η ελληνικη εξέδρα με πρωτεργάτη τον Αντώνη Μέρλο ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτική και τον χειροκρότησε θερμά όπως και όλο το Στάδιο.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Κύπρος καθώς ο Γιώργος Κονιαράκης, 3 ημέρες μετά τη Γυμνασιάδα, κέρδισε και στο Ευρωπαικό Π/Κ, στέλνοντας το δίσκο στη 2η του βολή στα 62,16μ. ενώ πριν και μετά είχε προσπάθειες πολύ κοντά στα 62μ. και τις 3 τελευταίες άκυρες -με την τελευταία μαλιστα πολύ μεγάλη. Τα 60μ. πέρασαν και οι Γερμανοί Ader με 60,84μ. και Bringmann με 60,62μ. κάνοντας και οι δύο τους ατομικό ρεκόρ. Ο Κονιαράκης συνεχίζει μάλιστα σε 3η σερί διοργάνωση, στο παγκόσμιο Ε/Ν.

Στον τελικό του ύψους η Δέσποινα Μαλταμπέ ξεκινούσε πρώτη τις προσπάθειές και μέχρι και τα 1,75μ. ήταν όλες επιτυχημένες. Στα 1,79μ. είχαν απομείνει 7 αθλήτριες, μονάχα όμως οι 2 τα κατάφεραν: η Nilsson από τη Σουηδία -που στη συνέχεια πέρασε και τα 1,82μ.- και η Baikstyte από τη Λιθουανία.Καμία άλλη, ούτε και η Ward στο τέλος, αν και με 1,89μ, δεν τα κατάφερε, κι έτσι η Μαλταμπέ πήρε τελικά την 3η θέση.

Στον τελικό των 400μ. με εμπόδια ο Άρης Δρίτσας έκανε καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 6η θέση με 52.78 και αγγίζοντας το ρεκόρ του των 52.71. Τη νίκη πήρε ο Ιταλός Sibilio με 51.46 αφήνοντας για 1 δέκατο στη 2η θέση τον Ισπανό Porras.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου