ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κορίτσια για… τρέξιμο (φωτο)



Η τηλεόραση στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη έδειχνε στίβο. «Μπαμπά δεν ξαναπάω μπαλέτο, θέλω να με πας στίβο» ήταν η κουβέντα της Παναγιώτας Βενιέρη στον πατέρα της μόλις τελείωσε η μετάδοση. Μπορεί να μην θυμάται πρόσωπα, αγωνίσματα και πρωταγωνιστές καθώς ήταν μόλις έξι χρονών αλλά θυμάται πως ένιωσε. Από την επόμενη κιόλας μέρα ο στίβος έγινε η μεγάλη της αγάπη και συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα. Από την άλλη πλευρά η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν ήθελε να ασχοληθεί με το στίβο στην αρχή αλλά προπόνηση με την προπόνηση της άρεσε, την κέρδισαν οι ταχύτητες και κόλλησε. Και μέχρι εκεί είναι οι διαφορές των δύο σπρίντερ…
Πλέον καμία από τις δυο δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό της χωρίς το στίβο. Η Ραφαέλα ερχόμενη από τη Ρόδο στην Αθήνα για να σπουδάσει στη γυμναστική ακαδημία ξεκίνησε ουσιαστικά και τη δυναμική ενασχόληση της με τις ταχύτητες και φέτος στη δεύτερη χρονιά της με τον Κώστα Βογιατζάκη ξεδιπλώνει αυτά που μπορεί να δώσει. Η Παναγιώτα Βενιέρη συνδυάζει και αυτή τον στίβο με τις σπουδές προπονητικής στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το πρότυπο της δεν το ψάχνει μακριά. «Για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας η Κατερίνα Θάνου ήταν μεγάλο αστέρι και οι χρόνοι της δεν θα γίνουν εύκολα. Δεν ξέρω ποια θα μπορέσει να τους πλησιάσει αλλά είναι μεγάλο παράδειγμα».
Οι δυο νεαρές αθλήτριες δουλεύουν μαζί τους τελευταίους μήνες και παρατηρώντας τες είναι εμφανές ότι το διασκεδάζουν και τους αρέσει πολύ. «Από μικρή όταν ήμουν στη Ρόδο έβλεπα δύο αθλήτριες που έκαναν μαζί προπόνηση και μου άρεσε πολύ σαν εικόνα. Η μια βοηθάει την άλλη, τραβάει την άλλη και υπάρχει υγιής ανταγωνισμός» μας λέει η Ραφαέλα για να συμπληρώσει η Παναγιώτα «είναι πολύ δημιουργικό που είμαστε μαζί με τη Ραφαέλα. Είμαστε κοντά στην ηλικία, κάνουμε το ίδιο αγώνισμα, έχουμε τους ίδιους χρόνους. Βοηθάει πολύ η μια την άλλη και για να πεισμώνουμε και να τα πηγαίνουμε καλύτερα αλλά και μαθαίνεις να τρέχεις. Μαζί θα περάσουμε και τις άλλες και αυτό είναι πολύ όμορφο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από το να ήμασταν μόνες μας».
Οι δυο αθλήτριες πλέον συγκεντρώνονται για το βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης εκεί όπου θέλουν να τα δώσουν όλα και γιατί όχι να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές του πανελληνίου πρωταθλήματος. «Πάνω από όλα αισιοδοξία. Είναι ένας επίσημος διεθνής αγώνας και πάμε για κάτι πολύ καλύτερο. Χωρίς λάθη να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο» δήλωσε η Ραφαέλα για να συμπληρώσει η Παναγιώτα «ότι υπάρχει μια περιέργεια του τι θα συναντήσουμε σίγουρα υπάρχει αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι θα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Το άγχος του άγνωστου δεν θα μας επηρεάσει και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να το δείξουμε και εκεί. Άλλωστε κάθε φορά είναι μοναδικό να αγωνίζεσαι με την Ελλάδα».
Πέρα από τις δυο τους όμως όλη η εικόνα της ομάδας του Κώστα Βογιατζάκη είναι αυτή της οικογένειας. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και οι δυο τον προπονητή μας. Επειδή το σπουδάζω και εγώ αυτό και βλέπω πως είναι όχι μόνο το αγαπάει, το λατρεύει και κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύει σε εμάς και μας λέει συνέχεια ότι μαζί θα καταφέρουμε πολλά πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
_DSC0375
_DSC0378
_DSC0376
_DSC0370
_DSC0367
_DSC0360
_DSC0355
_DSC0354
_DSC0345
_DSC0341
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου