ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμιος Καραλής, ιπτάμενοι Μπανιώτης και Μέρλος

Η τηλεοπτική μετάδοση δεν έφτασε τελικά για να καλύψει πλήρως όσα έγιναν σε επικοντώ και ύψος σήμερα, την Α' ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο ΣΕΦ και είχαν την ευκαιρία οι θεατές να ζήσουν.

Οι αγώνες έφτασαν μέχρι τις 9:30μμ και ίσως θα μπορούσαν και ακόμα περισσότερο, ενώ το φινάλε τους βρήκε τον Κώστα Φιλιππίδη -όπως και πριν άλλους πρωταθλητές μετά τις απονομές- να είναι στην εξέδρα και να μιλάει και φωτογραφίζεται με τα μικρά -και όχι μόνο- παιδιά.

Ο Φιλιππίδης ήταν ο νικητής του πρωταθλήματος στο επικοντώ με 5,70μ, προσπαθώντας μάλιστα και στα 5,80μ. ενώ ο Δημήτρης Πατσουκάκης πέρασε τα 5,53μ., αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε στα 5,60μ.
Τα 5,53μ. ήταν το ύψος που σημάδεψε τον αγώνα και την ημέρα, με πρωταγωνιστή τον 3ο νικητή, τον παίδα Μανώλη Καραλή.

Ο Καραλής έκανε πριν ...ζέσταμα με πανελλήνιο ρεκόρ παίδων με 5,39μ. (αφού είχε περάσει πριν τα 4,95μ., 5,15μ. και 5,31μ.) καθώς λιγο-πολύ όλοι ξέραμε τον στόχο -για τον οποίο έγινε και τροποποίηση στη διαδοχή των υψών του πήχυ. Τα 5,53μ. θα ήταν απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ παίδων, που από το 2004 είχε ο Αργεντίνος German Chiaraviglio -με 5,51μ.

Ο Καραλής πέρασε το ύψος με την πρώτη προσπάθεια γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό που ήταν αρκετό, με την παρουσία και πολλών παιδιων από ακαδημίες στίβου. Αρχικά θέλησε να μείνει εκεί, ο προπονητής του όμως τον προχώρησε να δοκιμάσει και στα 5,60μ.

"Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας" ήταν τα λόγια του Καραλή, με την αδερφή του πιο δίπλα πολυ συγκινημένη. Το 1ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων/ κορασίδων γίνεται φέτος, στην Τιφλίδα, και μάλλον ο στόχος ειναι προφανής..!

Την ίδια ώρα που ο Καραλής έκανε τα ρεκόρ, ένα άλλος παίδας είχε βαλθεί να κάνει τον κόσμο να μην ξέρει που να πρωτοκοιτάξει. Ο ΑντώνηςΜέρλος αρχικά ισοφάρισε το ρεκόρ παίδων του Μάστορα με 2,11μ. (ύψος που πέρασε και ο Πατραμάνης) ενώ στη συνέχεια το βελτίωσε περνώντας και τα 2,14μ. Μάλιστα μετά είχε καλά άλματα στα 2,16μ.

Το αγώνισμα του ύψους τράβηξε μέχρι αργά αφού Κώστας Μπανιώτης και Δημήτρης Χονδροκούκης τότε ξεκινούσαν ουσιαστικά τον αγώνα. Ο (Κύπριος) Χονδροκούκης πέρασε τα 2,24μ και μετά προτίμησε να μην κουράσει άλλο το πόδι του, ενώ ο Μπανιώτης ξεκίνησε το δικό του σόου. 

Περασε τα 2,30μ. και έβαλε τον πήχυ στα 2,33μ. που είναι το όριο για Portland και Rio. Το πέρασε με τη δεύτερη και ανέβασε στα 2,35μ. (όσο το ρεκόρ κλειστού του Παπακώστα) όπου είχε πολύ καλό άλμα, ενώ μετά τα άλλα άλματα τα έκανε στα 2,37μ. που θα ήταν και απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ. Και εκεί μαλιστα έδειξε πως θα μπορούσε να τα καταφέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου