ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ορια και ρεκόρ από τους αθλητές μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα


Ραντεβού με τα...ψηλά άλματα είχε σήμερα ο Δημήτρης Πατσουκάκης, ο οποίος ξεπέρασε τα 5,60 μ. στο επί κοντώ και στη συνέχεια προσπάθεια να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ, δοκιμάζοντας στα 5,70 μέτρα, στη διάρκεια του  Βαλκανικού Πρωταθλήματος της Κωσταντινούπολης.
Ο αθλητής του Φώτη Στεφανή για μία ακόμη φορά φέτος έδειξε πως έχει βρει το ρυθμό του και πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Ο Πατσουκάκης με τη σημερινή του εμφάνιση έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ και πλέον κυνηγάει ανοιχτά το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (5,70 μ.).
 
Την επίδοση που κυνηγούσε στη διάρκεια της σεζόν κατάφερε να πετύχει στον τελευταίο της αγώνα στη χειμερινή περίοδο η Ελισάβετ Πεσιρίδου. 
 
Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κατέλαβε την δεύτερη θέση στα 60 μ. εμπ. με 8.17, επίδοση καλύτερη από το 8.26, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει των υποχρεώσεων του  καλοκαιριού. Η Πεσιρίδου βρέθηκε πολύ κοντά και στο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, το οποίο είναι 8.14. 
 
Φετινό ρεκόρ σημείωσε η Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με 16,41 μ. και έδειξε σε θέση το καλοκαίρι να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (16,55 μ.), αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (16,85 μ.). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Νεάνιδα Κωνστανίνα Ρωμαίου σημείωσε 12,69 μέτρα. 
 
Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε στα 1.500 μ. ο Άγγελος Βασιλείου. Ο αθλητής ακολούθησε το ρυθμό της κούρσας και τερμάτισε τελικα τρίτος με 3.47.97 για να βελτιώσει το 3.47.99 του Γιώργου Κομπογιάννη από τις 17/1/1999. Ο νεαρός είχε βρεθεί πολύ κοντά σε αυτή την επίδοση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου πέτυχε 3.48.27. Στα μισά εγκατέλειψε την κούρσα ο Ανδρέας Δημητράκης που δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου ξεπέρασε τον εαυτό της σημειώνοντας 4.16.97 και "σκαρφάλωσε" στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.
 
Δυνάμεις για το τέλος φάνηκε πως κράτησε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και δικαιώθηκε. Η αθλήτρια κατάφερε στα τελευταία 80 μ να ανεβάσει ρυθμό και να τερματίσει τελικά τα 800 μ σε 2.05.10, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ (προηγούμενο 2.06.66) και την φέρνει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στη χώρα στον κλειστό στίβο. Στην ίδια απόσταση η Ελενα Φιλάνδρα, υποχώρησε στα τελευταία μέτρα και πέτυχε 2.05.78. 
 
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Παίδας Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,11 μ., δύο εβδομάδες από το 2.14 μ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Καλή παρουσία είχε στα 60 μ. εμπ. ο Μιχάλης Κιάφας, με 8.14, ενώ στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου ήταν τρίτη με 54.18.
Δικαίωσε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση των...μεγάλων η νεάνιδα Ευαγγελία Γερομαρκάκη. Η αθλήτρια της σφαιροβολίας πέτυχε 14,78 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 14,50 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου