ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στην Ντόχα το Παγκόσμιο του 2019, την Παρασκευή το Γκαλα της IAAF

Η Ντόχα ήταν η νικήτρια στην μάχη ανάμεσα σε δύο ...πρωτάρες πόλεις που διεκδίκησαν να διοργανώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.
Η πρωτεύουσα του Κατάρ με 15 ψήφους έναντι 12 του Γιουτζίν, απέσπασε την εμπιστοσύνη των μελών του συμβουλίου της IAAF και θα διοργανώσει το Παγκόσμιο του 2019. Η τρίτη φιναλίστ της διοργάνωσης, η Βαρκελώνη, συγκέντρωσε έξι ψήφους και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στο Πεκίνο κι εκείνο του 2017 στο Λονδίνο. Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου της IAAF, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Π/Κ στο Ναϊρόμπι της Κένυας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 Στο Μπίντγκοζ. Στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα, θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, του 2017.

Στο Μονακό θα γίνει την Παρασκευή η βράβευση των κορυφαίων αθλητών του αγωνιστικού 2014. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ, θα είναι και ο Παναγιώτης Δημάκος. Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας το Σαββατοκύριακο μετείχε στο συνέδριο του συμβουλίου της Μεσογειακής Ένωσης, στη διάρκεια του οποίου αποφασίσθηκε πως οι 2οι Μεσογειακοί Αγώνες Νέων του 2016 θα φιλοξενηθούν στην Τύνιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου