ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Μαραθώνιος Αθήνας τονώνει την ελληνική αγορά

Σε γεγονός με πολύ έντονο και τον οικονομικό αντίκτυπο εξελίσσεται και φέτος ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός. Αντίκτυπο στην Αττική και γενικότερα στη χώρα μας από την υποδοχή των δρομέων που θα λάβουν μέρος, από την Ελλάδα και βεβαίως το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ, εκτιμάται ότι κάθε ξένος δρομέας που ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ζήσει την μοναδική αυτή εμπειρία της συμμετοχής στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό ότι συνοδεύεται από 1,2 συνοδούς. Κατά μέσο όρο θα διαμείνουν 5 ημέρες στη χώρα. Υπολογίζεται ότι κάθε ένας σε αυτό  το διάστημα θα δαπανήσει για διαμονή, διατροφή, συμμετοχή στον αγώνα, επισκέψεις  σε αρχαιολογικούς χώρους, δώρα κ.λπ. το ποσό των 1.000 ευρώ κατά μέσο όρπο. Φέτος θα ταξιδέψουν περισσότεροι από 5.500 δρομείς από 100 και πλέον χώρες του πλανήτη ενώ χιλιάδες θα είναι οι εκτός Αττικής δρομείς που θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αττικής την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Ολοι αυτοί λοιπόν αναμένεται να "αφήσουν" στην αγορά της Αττικής περισσότερα από 15 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο  ΣΕΓΑΣ για την προσέλευση, εγγραφή και φιλοξενία των ξένων δρομέων συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με πάνω από 80 ταξιδιωτικά πρακτορεία από ολόκληρο τον κόσμο. Προκειμένου ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός να προσελκύσει ξένους δρομείς, η Ομοσπονδία σε  συνεργασία με τον ΕΟΤ ταξιδεύει σε άλλους Μαραθώνιους που  διεξάγονται ανά τον κόσμο όλο τον χρόνο και προβάλλει τον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό σε κέντρα εγγραφών και  ανάλογες EXPO που κάθε Μαραθώνιος διοργανώνει. Για αυτές τις δράσεις ο ΣΕΓΑΣ από το 2006 και μετά έχει πραγματοποιήσει πάνω από 35 ταξίδια σε 25 διαφορετικές πόλεις του κόσμου.

Προβολή στο εξωτερικό υπάρχει και από τη "φιλοξενία" που δέχεται η Φλόγα του Μαραθωνίου που τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε 11 διαφορετικές πόλεις όλων των Ηπείρων, μέχρι και την Ανταρκτική. Επιπλέον λειτούργησε και προς τον σκοπό αυτό και η μεταφορά της έδρας της Παγκόσμιας Ενωσης Μαραθωνίων (AIMS) στην Ελλάδα από το 2011.

Στο  φετινό Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό θα βρεθούν για να τρέξουν την κλασική διαδρομή αθλητές και αθλήτριες από 100 διαφορετικές χώρες  από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μερικές από αυτές είναι το Αφγανιστάν, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομηνικανή Δημοκρατία, Χογκ Κογκ,Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Ιορδανία, Νότια Αφρική, Περού, Ρουάντα, Ταιπέι, Ζιμπάμπουε, Ουγκάντα. Η πλειοψηφία των δρομέων προέρχεται από τις ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου