ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Λαμπεροί παρουσιαστές, σπουδαίοι βραβευόμενοι στο Γκαλά της AIMS

Η προσοχή του παγκόσμιου κινήματος του μαραθωνίου, θα είναι στραμμένη την Παρασκευή (7/11) στην Αθήνα. Το Γκαλά των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων της σεζόν γίνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και φέρνει στην χώρα μας σπουδαίους ανθρώπους του χώρου. Την εκδήλωση που διοργανώνει η AIMS σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, θα παρουσιάσουν επτά σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο των Media, στο αμφιθέατρο του Kολεγίου Αθηνών.
Το ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή θα έχει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ στη σκηνή θα ανέβουν ακόμη οι δημοσιογράφοι  και παρουσιαστές Ζέτα Θεοδωρακοπούλου (MEGA), Άννα Μπουσδούκου (ΣΚΑΙ), Εύη Φραγκάκη (Ant1), Ανδριάνα Παρασκευοπούλου (ΝΕΡΙΤ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha) και Ειρήνη Ζαρκαδούλα (Action24).

Κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς θα είναι ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Dennis Kimetto  (Κένυα), ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία του αγωνίσματος, που κατάφερε να κατέβει το φράγμα των 2ωρών 03 στο αγώνισμα (2.02.57) και η κάτοχος της παγκόσμιας επίδοσης στον ημιμαραθώνιο, Florence Kiplagat (Κένυα).

Στον πρόεδρο του New York Road Runners Club και εκδότη, George Hirsch θα πάει το βραβείο «Εργο Ζωής» της ΑIMS, στο μαραθώνιο του Τόκιο, το "κοινωνικό βραβείο", ενώ στον μαραθώνιο της Φρανκφούρτης το «πράσινο» βραβείο.
Η AIMS σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε φέτος να τιμήσει και τον «Ανώνυμο δρομέα»., που θα έχει …άρωμα γυναίκας. Τέσσερις γυναίκες, από τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες, η καθεμία με δική της προσωπική ιστορία στο αγώνισμα.

Πρόκειται για την Αργυρώ Πλουμή, από το σύλλογο δρομέων Κρήτης, η οποία έχει τρέξει 72 μαραθωνίους στην πλούσια διαδρομή της και φέτος θα τρέξει για πέμπτη φορά στην αυθεντική διαδρομή. Από το σύλλογο δρομέων του Πειραιά, προέρχεται η δεύτερη δρομέας, Αλεξάνδρα Μοναστηριώτη, που δοκιμάζει τις δυνάμεις της για έβδομη φορά στον Μαραθώνιο Αθήνας. Υπέρμαχος της εκστρατείας κατά του καπνίσματος είναι η Χριστίνα Καλτσά, που θα τρέξει για 13η φορά στην αυθεντική διαδρομή, ως μέλος της πνευμονολογικής ομάδας. Η Ελίνα Μακρίδη είναι το τέταρτο τιμώμενο πρόσωπο. Τρέχει με το Κολέγιο Αθηνών και αυτή είναι η έκτη συμμετοχή της στον μαραθώνιο Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου