ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Προσωπικότητες από όλους τους χώρους στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας

Πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, αθλητικής και καλλιτεχνικής ζωής κατέβηκαν το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στους αγώνες των 5 και 10 χλμ- Wind, στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Κι αφού τερμάτισαν και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και γέμισε τις κερκίδες λίγο πριν παραλάβουν τα μετάλλια τους μας είπαν:

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους και έχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των Μαραθωνίων. Είναι γιορτή και για μας τους ερασιτέχνες δρομείς και τρέχουμε για να ευχαριστηθούμε την άθληση μαζί με τις οικογένειες μας. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και για μας που δεν έχουμε πολύ χρόνο για να γυμνασθούμε, ήταν μια σπουδαία ευκαιρία», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που δοκίμασε τις δυνάμεις του στον αγώνα των 5ο χλμ της Wind.

Ευδιάθετος και ικανοποιημένος μετά τον τερματισμό του στον αγώνα των 5 χλμ ο Ολυμπιονίκης, Βασίλης Πολύμερος, δήλωσε: «Τρέξαμε για να εκπροσωπήσουμε εδώ το Σύλλογο των Ολυμπιονικών. Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να στείλουμε μήνυμα σε όλους για την άθληση».


Στη διαδρομή των 10 χλμ της Wind μόλις τερμάτισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, μια μεγάλη γιορτή για την Αθήνα, τον Μαραθώνα, όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική, όλοι θέλουν να τρέξουν, να διασκεδάσουν να το χαρούν. Ενωμένοι όλοι οι Ελληνες τρέξαμε και δείξαμε ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ετρεξα με τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση».

«Αγώνα ζωής και Ιστορίας» χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Πρόκειται για έναν αγώνα που στέλνει στις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα το πανανθρώπινο μήνυμα της προσπάθειας, της συμμετοχής, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, ηλικίας στον αγώνα τον καλο».

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος της Αθήνας για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, Γιώργος Καμίνης : «Είναι μια μεγάλη γιορτή για την Αθήνα. Ο Μαραθώνιος έχει γίνει θεσμός πλέον για την πρωτεύουσα και ο Δήμος Αθηναίων έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση στέλνοντας μήνυμα για την άθληση. Χαιρόμαστε όλοι για τους δρομείς, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια τους».
Δυναμικότερο βλέπει το μέλλον του Μαραθωνίου ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. «Έχω προχωρήσει σε συνεννοήσεις για το θέμα αυτό με την κ. Δούρου και τον κ. Καμίνη. Ο Μαραθώνιος ανήκει στον κόσμο. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα και πρέπει να τα φέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου