ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Εννέα πρωταθλητές μας στο εξαιρετικό πρόγραμμα της ΕΟΕ "Υιοθετήστε έναν αθλητή"


Ιδιαίτερη και σημαντινή ήταν η σημερινή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς σε μια δύσκολη- οικονομικά – εποχή, η ΕΟΕ κατάφερε να συγκεντρώσει δίπλα στους Ελληνες αθλητές εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, που θα κρατήσουν ζωντανά το όνειρο της συμμετοχής και διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», ανακοινώθηκαν οι 55 αθλητές και οι 28 εταιρείες, που ανέλαβαν να σταθούν δίπλα τους. Ένα έργο, το οποίο υλοποίησε με επιτυχία ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον ελληνικό αθλητισμό.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο στίβος. Εννέα αθλητές και αθλήτριες «υιθετήθηκαν» και πλέον μπορούν να σκέφτονται ακόμη πιο αιδιόδοξα το μέλλον τους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Λούης Τσάτουμας, η "ασημένια" πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, η "χάλκινη" στο Ευρωπαϊκό του 2012, επίσης στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου και οι Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.), Αντώνης Μάστορας (ύψος), Αναστασία Καρακατσάνη (10.000 μ.), ήταν τα πρόσωπα που εκπροσώπησαν σήμερα τον ελληνικό στίβο, στη σπουδαία αυτή εκδήλωση.

«Ευχαριστώ όχι μόνο για την σημαντική οικονομική ενίσχυση, αλλά και για το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνω εγώ και ο προπονητής μου», είπε ο Κώστας Φιλιππίδης, ενώ από την πλευρά του ο Λούης Τσάτουμας δήλωσε: «Το έργο ενός αθλητή σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ δύσκολο. Χωρίς την στήριξη αυτών των ανθρώπων, που ήταν σήμερα εδώ θα γινόταν ακόμη δυσκολότερο. Ευχαριστούμε τόσο τους ανθρώπους, που επέλεξαν να μας ενισχύσουν οικονομικά, όσο και την ΕΟΕ, για την εξαιρετική πρωτοβουλία».

«Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη, που μου δείχνουν αυτοί οι άνθρωποι, στην προσπάθεια που κάνω ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνει περισσότερη δύναμη στην προσπάθεια που κάνω να πετύχω το στόχο μου», είπε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Τέτοιες ενέργειες δίνουν κίνητρα στην προσπάθεια μας, μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά και φυσικά να παίρνουμε κουράγιο», ήταν τα λόγια της Καρακατσάνη, που θα κάνει πρόσπαθεια να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κώστα Βελέτζα, αλλά και όλοι οι αθλητές πρέπει να ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, για αυτή του την κίνηση. Μακάρι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», είπε ο πρωταθλητής των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας.
«Ευχαριστώ τον χορηγό μου Μανώλη Βουβάκη και την εταιρεία Radiant Technologies AEBE, για την πολύτιμη στήριξη, στο δύσκολο δρόμο προς τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016», είπε η κορυφαία αθλήτρια 200 μ. των τελευταίων ετών, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Από την πλευρά του, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα ψηλά εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης, δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους, που μου δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσω χωρίς προβλήματα την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Μόνο ευχαριστώ μπορεί να πει κανείς, σε αυτούς τους ανθρώπους, που στέκονται δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο Αντώνης Μάστορας.
Από την εκδήλωση απουσίαζε η Κατερίνα Στεφανίδη, που ζει στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όμως, την οποία εκπροσώπησαν οι γονείς της.
Η Στεφανίδη, από τις ΗΠΑ όπου μένει δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το νέο μου χορηγό για την πολύτιμη υποστήριξη, που μου προσφέρει. Αυτή η βοήθεια είναι πολύ σημαντική, καθώς θα βοηθήσει την εξέλιξη της προετοιμασίας μου. Γενικότερα αυτή η πρωτοβουλία της ΕΟΕ είναι σπουδαία, καθώς μέσα από τη στήριξη των εταιριών θα βοηθηθεί η προετοιμασία των αθλητών και παράλληλα θα ενισχυθούν τα κίνητρα νέων παιδιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό".

Εμφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος από την υλοποίηση του προγράμματος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος: «Όλη αυτή η πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, μας είχε προβληματίσει έντονα και αναζητήσαμε λύσεις. Μέσα σ’ αυτό το τοπίο, η προσπάθεια για εύρεση χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα ήταν μονόδρομος, ειδικά τώρα, που έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της διαδρομής προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Έτσι, δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια.  Σήμερα λοιπόν, με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος  «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Ρίο 2016», που εμπνευστήκαμε πριν από μερικούς μήνες και καταβάλαμε σκληρές προσπάθειες για να το υλοποιήσουμε. Θέλω, μέσα από την καρδιά μου  να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους χορηγούς, που συμμετέχετε στο πρόγραμμα. Είμαι δε βέβαιος ότι, τα χρήματα που θα δοθούν, τα χρήματα που εσείς δίνετε για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας, θα πιάσουν τόπο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Αναλυτικά οι εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες που υιοθέτησαν τους αθλητές μας
Το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ.ΛΑΤΣΗ τους Λούη Τσάτουμα Νικόλ Κυριακοπούλου
Η στοιχηματική εταιρεία STOIXIMAN.GR την Κατερίνα Στεφανίδη
Η εταιρία ERNST & YOUNG τον Κώστα Δουβαλίδη
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τους Κώστα Φιλιππίδη και Αντώνη Μάστορα
Η εταιρεία EUROPEAN DYNAMICS τον Λυκούργο Τσάκωνα
Η εταιρεία RADIANT TECHNOLOGIES την Μαρία Μπελιμπασάκη
Ο Ντίνος Οικονόμου την Αναστασία Καρακατσάνη
Οι υπόλοιπες χορηγίες
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τους αθλητές της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου, Παναγιώτη Μαγδανή, Σπύρο Γιάνναρο, Λευτέρη Κόνσολα, Γιώργο Κόνσολα, Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλο αλλά και τον αθλητή της γυμναστικής, Λευτέρη Κοσμίδη.
Η στοιχηματική εταιρεία STOIXIMAN.GR τον αθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, την αθλήτρια της γυμναστικής Βάσω Μιλλούση.
Η ATTICA BANK τον αθλητή της γυμναστικής Βλάση Μάρα.
Η κα Αμαλία Βαρδινογιάννη τον αθλητή της γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη.
Ο κ. Δημήτρης Γκέρτσος την αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. την Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ με τις Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Στεφανία Μήτσανα, Ζωή Κοντογιάννη, Σταυρούλα Σαμαρά.
Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου και η κα Μελίνα Τραυλού, το πλήρωμα της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Nacra, Σοφία Μπεκατώρου και Κώστα Τριγκώνη.
Η ναυτιλιακή εταιρεία StarBulk Carriers Corp. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.
Η  εταιρεία GLOBO τον αθλητή της ιστιοπλοϊας Βύρωνα Κοκκαλάνη.
Η εταιρία GOLDEN CARGO S.A. το πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, Στάθη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Καμπουρίδη.
Ο  κ. Πέτρος Παππάς τον αθλητή της σκοποβολής Νίκο Μαυρομάτη.
Η κα Μιλένα Παππά τον αθλητή της σκοποβολής Ευθύμη Μίτα.
Η EUROBANK ERGASIAS S.A. τον αθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.
Η εταιρεία INTRALOT τον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου.
Η εταιρεία GENESIS PHARMA την αθλήτρια της κολύμβησης Κέλι Αραούζου.
Το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ.ΛΑΤΣΗ τον αθλητή του στίβου Λούη Τσάτουμα και την αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η εταιρία ERNST & YOUNG τον αθλητή του στίβου Κώστα Δουβαλίδη -Ρίκς.
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τους αθλητές του στίβου Κώστα Φιλιππίδη και Αντώνη Μάστορα.
Η εταιρεία EUROPEAN DYNAMICS τον αθλητή του στίβου Λυκούργο Τσάκωνα.
Η εταιρεία RADIANT TECHNOLOGIES την αθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη.
Ο κ. Ντίνος Οικονόμου την αθλήτρια του στίβου Αναστασία Καρακατσάνη.
Η εταιρεία PRICE WATERHOUSE COOPERS τον αθλητή της ορεινής ποδηλασίας Περικλή Ηλία.
Οι εταιρείες SWISSMARINE INC, ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ και STOIXIMAN.GR τις αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.
Ο κ. Γιάννης Κατσαράς τους αθλητές του μπιτς βόλεϊ Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνι.
Η εταιρεία MEADWAY SHIPPING & TRADING INC, την αθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη.
Η  εταιρία MARCUS EVANS τους αθλητές του τζούντο Ηλία Ηλιάδη, Αλέξιο Ντανατσίδη, Γιώργο Αζοΐδη, Ρομάν Μουστόπουλο και Ελισάβετ Τελτσίδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου