ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Πόρτλαντ 2016: Ολα έτοιμα για τον πρώτο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος



Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει από την έναρξη του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Στις 04.05 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) τρεις πρωταθλητές μας θα μπουν στη μάχη της διάκρισης.
 
Ο Κώστας Φιλιππίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζονται στον απευθείας τελικό της διοργάνωσης έχοντας έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου Το έργο των αθλητών μας δε θα είναι εύκολο, ωστόσο στο σύνολο τους έχουν δείξει πως διαθέτουν την ικανότητα να ανέβουν όσο ψηλά απαιτείται, προκειμένου να κατακτήσουν ένα μετάλλιο.
Στο επί κοντώ των Ανδρών συμμετέχουν 14 αθλητές με τον Φιλιππίδη να ξεκινάει 11ος τον αγώνα του και τα διαδοχικά ύψη έχουν ως εξής: 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ., 5,80 μ. κι έπειτα ανά πέντε εκατοστά.
 
Στις γυναίκες με βάση το starting list, η Κυριακοπούλου είναι έβδομη στη σειρά και η Στεφανίδη ένατη σε σύνολο δέκα αθλητριών. Τα ύψη στις γυναίκες έχουν ως εξής: 4,35 μ., 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,75 μ. κι έπειτα ανά πέντε πόντους.
 
Την Τετάρτη οι διοργανωτές έστησαν στον αγωνιστικό χώρο τη δεύτερη βαλβίδα, που θα φιλοξενήσει τους αθλητές, δεδομένο του ότι οι δύο τελικοί γίνονται την ίδια ώρα σε δύο στρώματα, τα οποία έχουν στηθεί παράλληλα. Στον αγώνα μετέχει ο νικητής του 2014 στο Σόποτ, που δεν είναι άλλος από τον Φιλιππίδη, αλλά και ο τρίτος της περασμένης διοργάνωσης, Τσέχος Γιαν Κούντλιτσα.
 
Καμία από τις Σιλβα (Κούβα), Σιντόροβα (Ρωσία) και Σβόμποντα, οι οποίες ανέβηκαν κατά σειρά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση του Σόποτ, δεν βρίσκεται στο Πόρτλαντ, προκειμένου να υπερασπιστούν τα μετάλλια που κατέκτησαν.
 
Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου