ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή του Ποσειδώνα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας


Λίγες μόλις ώρες μας χωρίζουν από την στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση για το μεγαλύτερο και μαζικότερο δρομικό γεγονός της περιόδου, τον 5ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, μια γιορτή που τιμά τη χαρά της συμμετοχής και υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο την Άνοιξη.
Αύριο το πρωϊ – Κυριακή 20 Μαρτίου – περισσότεροι από 18.000 δρομείς θα ξεκινήσουν από την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κι άλλα κεντρικά σημεία της πόλης για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 3χλμ, των 5 χλμ, των ΑΜΕΑ και των Special Olympics. Και αφού ακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα διαδρομή ανάμεσα σε δεκάδες μνημεία και μουσεία, κτίρια ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και έργα τέχνης στον δημόσιο χώρο, θα τερματίσουν στην πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της συμμετοχής. 
 
Ανάμεσα στους χιλιάδες συμμετέχοντες που θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του αθλητισμού θα είναι και σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει στο Άμστερνταμ, καθώς ο νικητής και η νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, παίρνει αυτόματα εισιτήριο για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. 
 
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς τη BMW Hellas και την Aegean διαθέτει κι ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα. Μέρος των εγγραφών του αγώνα θα διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων , ενώ και οι δρομείς μπορούν να στηρίξουν μία ή περισσότερες από τις συνεργαζόμενες με τη διοργάνωση ΜΚΟ, όπως είναι η Ελίζα, το Emfasis Foundation και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Ερευνών. 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 7 μέχρι τις 13.00  στα όρια του μεγάλου δακτυλίου, στους δρόμους δηλαδή που οριοθετούνται από τις οδούς: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Λεωφόρο Αμαλίας μέχρι την Αθανασίου Διάκου, Βασ. Κωνσταντίνου, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων μέχρι την οδό Κεφαλληνίας.
 
Αφετηρίες εκκίνησης αγώνων:
Ημιμαραθώνιος και αγώνας 3 χλμ στη Λεωφόρο Αμαλίας στις 9.00 και 9.20 αντιστοίχως. 
Αγώνας 5χλμ στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως στις 11.45
Αγώνας ΑΜΕΑ και Special Olympics στη Λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ύψος της Ριζάρη στις 9.50. 
 
Σας περιμένουμε όλους αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για να τρέξετε, να χειροκροτήσετε τους δρομείς, να χαρείτε την άδεια από αυτοκίνητα πόλη και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της Άνοιξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου