ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Έτοιμη να γράψει ιστορία



Δίχως αμφιβολία είναι η σταρ του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στο Πόρτλαντ. Η Ντάφνι Σκίπερς ετοιμάζεται όχι απλά να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. αλλά να γράψει ιστορία.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετές σπουδαίες αθλήτριες παρούσες στο Πόρτλαντ, όπως η Ντιμπάμπα, η Ντεφάρ, η Σουρ, η Άνταμς και η Στεπάνοβιτς, όμως το πιο λαμπρό αστέρι από όλες και αυτή που συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα είναι η Ντάφνι Σκίπερς. Η φύση του αγωνίσματος της (σπριντ) έτσι και αλλιώς την καθιστά δημοφιλή αφού είναι το Νο1 αγώνισμα στο στίβο. Είναι όμως και εξαιρετική αθλήτρια καθώς εκτός από το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. ετοιμάζεται να κατεβεί τα επτά δευτερόλεπτα αλλά και να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ!
Οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι αθλήτριες που έχουν καταφέρει να κατεβούν τα επτά δευτερόλεπτα, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Θάνου.
Οι αθλήτριες που έχουν τρέξει τα 60μ. σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα
1. Ιρίνα Πριβάλοβα – Ρωσία (1993) 6.92
2. Γκέιλ Ντίβερες – ΗΠΑ (1993) 6.95
3. Μάριον Τζόουνς – ΗΠΑ (1998) 6.95
4. Μαρλίν Ότι – Τζαμάικα (1992) 6.96
5. Κατερίνα Θάνου – Ελλάδα (1999) 6.96
6. Λαβέρν Τζόυνς Φερέτ – Παρθένοι Νήσοι (2010) 6.97
7. Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις – Τζαμάικα (2014) 6.98
8. Πιούρελ Αχουρέ – Ακτή του Ελεφαντοστού (2013) 6.99
Η Σκίπερς έχει κάνει φέτος 7.00 και έχοντας δουλέψει πολύ την εκκίνηση της, ετοιμάζεται να τρέξει ταχύτερα από ποτέ. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνω χειμερινή προετοιμάσια ως σπρίντερ για τον κλειστό. Θα μπορούσα να έχω κάνει ακόμα καλύτερους χρόνους αν και τα προηγούμενα χρόνια είχα επικεντρωθεί στα σπριντ. Βλέποντας όμως την καριέρα μου, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι έχω κάνει μεγάλη πρόοδο» τόνισε η Ολλανδέζα η οποία έχει τριπλό στόχο, το φράγμα, το ρεκόρ Ολλανδίας και το παγκόσμιο ρεκόρ. «Θα ήταν τέλειο να καταρρίψω το ρεκόρ της Νέλι Κούμαν (το μοιράζονται με 7.00). Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την πίστα του Πόρτλαντ όμως μου έχουν πει ότι είναι γρήγορη» δήλωσε η Σκίπερς η οποία εκτός από το χρονόμετρο θα έχει και αντίπαλο την Μπάρμπαρα Πιερ που έχει κάνει και αυτή 7.00 δευτερόλεπτα φέτος και φυσικά το κοινό του Πόρτλαντ που θα υποστηρίξει τη συμπατριώτισα του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου