ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τί θα δούμε στο πανελλήνιο (άνδρες)


Δύο 24ωρα πριν από την έναρξη του 101ου πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου, το Sportsfeed, αναλύει τα αγωνίσματα των ανδρών. Ποιοι είναι τα φαβορί βάσει επίδοσης και φόρμας.

Άνδρες
100μ.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας (ΓΣ. Ελ. Βενιζέλος) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
200μ.
Ισχύει ότι και στα 100μ., με τη διαφορά ότι ο δεύτερος καλύτερος 200αρης φέτος, είναι ο εμποδιστής Δουβαλίδης (20.84)!
400μ.
Ο Πέτρος Κυριακίδης (Ολυμπιακός) είναι το απόλυτο φαβορί, με τους Γράβαλο (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) και Δαρδανελιώτη (Τρίτωνα) να κυνηγούν τη 2η θέση.
800μ.
Προβλέπεται μεγάλη μάχη. Κώστας Νακόπουλος (ΓΕΑ Τρικάλων) εναντίον Ανδρέα Δημητράκη (Πανναξιακός). Ο Νακόπουλος έχει 1:49.56 φέτος και ο Δημητράκης 1:49.75. Σύμφωνα με τη φόρμα των δυο αθλητών, ο Δημητράκης έχει τον πρώτο λόγο, όμως ο Νακόπουλος προετοιμάζεται καιρό γι” αυτήν την αναμέτρηση.
1.500μ.
Αν στο 800μ. είναι ντέρμπι, στα 1.500μ. δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Ανδρέα Δημητράκη. Δύσκολα θα απειληθεί ο αθλητής του Πανναξιακού.
5.000μ.
Ο Δήμος Μαγγίνας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) έχει μακράν την καλύτερη φετινή επίδοση (περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος) από τον δεύτερο Δρόσο του Ιλισσού. Ωστόσο όμως ο βασικός του αντίπαλος είναι ο Μάρκος Γκουρλιάς, με τον πρώτο λόγο να τον έχει ο Μαγγίνας.
110μ. εμπόδια
Δεν χάνει με τίποτα ο Κώστας Δουβαλίδης.
400μ. εμπόδια
Ο τελευταίος αγώνας του Περικλή Ιακωβάκη (ΑΕ Λεχαινών). Ο κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής θέλει να τελειώσει κατακτώντας τον 10ο πανελλήνιο τίτλο του. Ο 36χρονος πλεον Ιακωβάκης, έχει την κορυφαία φέτος επίδοση (50.84) και την εμπειρία να νικήσει τους πολύ νεότερους του αντιπάλους. Νάκος, Κωνσταντής και Λουλάς θα προσπαθήσουν να τον απειλήσουν, ωστόσο όμως ο εγωιστής Ιακωβάκης, έχει προετοιμαστεί ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα.
3.000 στιπλ
Θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Ηλίας Κάσσος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) δεν πάρει το χρυό μετάλλιο.
Ύψος
Ένα από τα καλύτερα αγωνίσματα του πανελλήνιου. Ο Αντώνης Μάστορας (Ηρακλής), ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιαδα Κομοτηνής) και ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Κύπρος) αφήνουν υποσχέσεις για εξαιρετικό αγώνα. Ο Μάστορας έκανε πρόσφατα 2.30, ενώ ο Μπανιώτης έχει 2.28μ. Ο Χονδροκούκης με τον Κωνσταντίνου στο πρωτάθλημα της Κύπρου έκαναν 2.26μ. Προβλέπεται μεγάλη μάχη και δύσκολα μπορεί να αποδοθεί ο τίτλος του φαβορί σε κάποιον από τους αθλητές, καθώς στο ύψος είναι αρκετοί οι παράμετροι. Θα γίνει πάντως σπουδαίος αγώνας και όποιος περάσει το 2.28μ. θα είναι πιθανότητα ο πρωταθλητής Ελλάδας.
Επί κοντώ
Ο Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος) θα χάσει, μόνο αν τον κλειδώσουν στα αποδυτηρια…
Μήκος
Είναι άγνωστο σε τί κατάσταση βρίσκεται ο Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός). Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων, έκανε 7.77μ. (κορυφαία του επίδοση για φέτος) και σε περίπτωση που την επαναλάβει θα πάρει το χρυσό. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Γαλαζούλας αλλά και Τεντόγλου (προτίμησαν να ξεκουραστεί), Μερτζανίδης και Τσάκωνας θα πρέπει να θυμηθούν… παλιότερες επιδόσεις τους για να απειλήσουν τον Τσάτουμα.
Τριπλούν
Η εμπειρία του Δημήτρη Τσιάμη (Ολυμπιακός) θα του δώσει τη νίκη.
Σφαίρα
Ο Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων) δύσκολα θα απειληθεί από οποιονδήποτε.
Δίσκος
Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Γιώργος Τρέμος (ΓΕΑ Τρικάλων) έχοντας φέτος 59.35μ., με τον Μανόλη Πεντίκη να τον ακολουθεί με 57.17μ., ενώ θα συμμετάσχει (προφανώς για να δώσει βαθμούς στο σύλλογο του) και ο Σκαρβέλης, ο οποίος στο δίσκο έχει φέτος 54.54μ.
Σφύρα
Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) είναι φέτος ο κορυφαίος με 72.55μ. όμως ο Κώστας Κωστογλίδης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κάνοντας ατομικό ρεκόρ 71.16μ. Θα γίνει μεγάλη μάχη.
Ακόντιο
Δύο φαβορί με κοινό προπονητή και ένα ερωτηματικό. Πάρης Μπατζάβαλης (ΓΑΣ Τρικάλων ο Ζευς) και Γιάννης Κυριαζής (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) μοιράζονται τον ίδιο προπονητή, ο οποίος τυγχάνει να είναι πατέρας του δεύτερου. Και οι δύο έκαναν φέτος ατομικό ρεκόρ τα οποία χωρίζουν μόλις επτά εκατοστά. Ο Μπατζάβαλης έριξε 78.48μ. και ο Κυριαζής 78.41μ. Ο πρώτος δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο δεύτερος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα που έχει στον δεξιό αγκώνα. Το ερωτηματικό του αγώνα, είναι ο Σπύρος Λεμπέσης (Τρίτωνας). Προσπαθεί να επανέλθει μετά το χειρουργείο και φέτος έχει ρίξει 60.60μ. Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι έχει ατομικό 83.02μ. (δεν υπάρχει άλλος αθλητής με ρεκόρ πάνω από 80μ.) και είναι ο 7ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012. Δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και ο Γιώργος Ήλτσιος που φέτος έχει ρίξει 75.80μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου