ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Στις 16.40 ο τελικός του Ύψους με τον Ά. Μάστορα στη ΝΕΡΙΤ

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ώρες και αρκετές δεκάδες άλματα, ως να διαμορφωθεί τελικά η οχτάδα για τον τελικό του ύψους, στην τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πράγα.

Ο προκριματικός έγινε σε ένα γκρουπ συνολικά 27 αλτών με συνέπεια την πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα, ο Αντώνης Μάστορας δεν επηρεάστηκε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, με καλύτερο άλμα στα 2,28 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και όλα τα ύψη που δοκίμασε χαμηλότερα.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έδειξε σε πολύ καλή κατασταση δεν αποσυντονίστηκε στην διάρκεια του αγώνα και μπόρεσε να αποφύγει τις χαμένες προσπάθειες, που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον τελικό.
Αντίθετα δεν τα κατάφερε ο Κώστας Μπανιώτης, που είχε πολύ καλό πρώτο άλμα στα 2,28 μ., όμως, ο πήχης έπεσε λίγο πριν κατέβει από το στρώμα! Ο Μπανιωτης ξεκίνησε στα 2,14 μ., συνέχισε με ένα άκυρο στα 2,19 μ. και πέρασε με την τρίτη τα 2,24 μέτρα. Στον τελικό του ύψος προκρίθηκε και ο Κυριάκος Ιωάννου, που πανηγύρισε με την ψυχή του το πετυχημένο του άλμα στα 2,28 μ. που του εξασφάλισε την επιστροφή στην ελίτ του αγωνίσματος. Ο Ιωάννου ήταν δεύτερος το 2009 στο Τορίνο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, που τον κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα.

Εκτός τελικού έμεινε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου, ο Αλεξέι Ντμίτρικ, αλλά και ο πάντα υπολογίσιμος Γιούρι Κριμαρένκο. Από τα φαβορί ακόμη και για ένα μετάλλιο ήταν ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που έμεινε στα 2,19 μ. και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μάστορας θα πάρει μέρος σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς ήταν τέταρτος πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ με 2,29 μέτρα. Ο 24χρονος αθλητής έχει ξεπεράσει φέτος τα 2,30 μ., επίδοση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει στον τελικό της Κυριακής (8/3,16.40). Ο μόνος από τους αθλητές, που κατέκτησαν μετάλλιο πριν δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ και θα είναι σε θέση να το υπερασπιστεί είναι ο Γιάροσλαβ Μπάμπα, που όπως και οι Μάστορας και Τσιπλάκοφ ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,28 μέτρα.

Οι οχτώ του τελικού (σε παρένθεση τα φετινά τους ρεκόρ)
Μπάμπα (Τσεχία) 2,28 μ. (2,30 μ.)
Μάστορας (Ελλάδα) 2,28 μ. (2,30 μ.)
Τσιπλάκοφ (Ρωσία) 2,28 μ. (2,31 μ.)
Κεσάνι (Ιταλία) 2,28 μ. (2,30 μ.)
Ταμπερι (Ιταλία) 2,28 μ. (2,28 μ.)
Σούστοφ (Ρωσία) 2,28 μ. (2,28 μ.)
Ιωάννου (Κύπρος) 2,28 μ. (2,28 μ.)
Προτσένκο (Ουκρανία) 2,28 μ. (2,33 μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου