ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αργυρό μετάλλιο o Μάστορας στο ύψος!



Στη διοργάνωση που πήρε το βάπτισμα του πυρός, σε αυτή… ανδρώθηκε και αθλητικά, ανεβαίνοντας στο βάθρο. Ο Αντώνης Μάστορας έφερε στην ελληνική ομάδα το πρώτο μετάλλιο στο 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος πρωταθλητής του ύψους, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι, έδινε τη μάχη του παράλληλα με την Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά ο τελικός του δικού του αγωνίσματος ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Σε αυτόν, ο Μάστορας κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, να πετάξει πάνω από τα 2,31 μ. και να εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση με τον Ιταλό Silvano Chessani, ενώ το χρυσό πήγε στον Daniyil Tsyplakov, ο οποίος επίσης πέρασε τα 2,31 μ. αλλά με καλύτερες προσπάθειες.

Στην Πράγα, ο Μάστορας πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 2,19 μ., με την πρώτη τα 2,24 μ., χρειάστηκε τρίτο άλμα στα 2,28 μ., ενώ με τη δεύτερη τα κατάφερε στα 2,31 μ., βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα και είναι ο τέταρτος καλύτερος Έλληνας άλτης του ύψους σε κλειστό στίβο.

Στην ίδια διοργάνωση, πριν από δύο χρόνια, ο Μάστορας είχε κάνει το ντεμπούτο του στα... μεγάλα σαλόνια και είχε εντυπωσιάσει τους πάντες όταν κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση φλερτάροντας με το μετάλλιο.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο ύψος στη διοργάνωση, μετά από το χάλκινο του Βασίλη Παπαδημητρίου, το 1973.

Ο τελικός σημαδεύτηκε από την άτυχη στιγμή του Κυριάκου Ιωάννου, με τον Κύπριο άλτη του ύψους να τραυματίζεται στην πρώτη του προσπάθεια και να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου