ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα σκισμένα spikes του Μάστορα –Το ατύχημα του τελικού που δεν τον πτόησε

Μία ματιά στη φωτογραφία είναι αρκετή. Κι όμως, αυτό είναι το ένα από τα spikes που φορούσε ο Αντώνης Μάστορας όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Αλλά ούτε αυτό το πρόβλημα, το σκισμένο παπούτσι, δεν τον σταμάτησε.

Όταν ο Μάστορας έκανε το πρώτο άλμα του στα 2,19 μ., που ήταν αποτυχημένο, η κάμερα τον «έπιασε» να γονατίζει και να κοιτάζει τα spikes του. Λίγοι κατάλαβαν εκείνη τη στιγμή τι είχε συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, άκουγε τα κακά μαντάτα. Το ένα από τα spikes είχε σκιστεί στο επάνω μέρος. Το χειρότερο; Ο Μάστορας δεν είχε μαζί του δεύτερο ζευγάρι, παρά την επιμονή του προπονητή του να είναι πάντα στους αγώνες με spikes που μπορεί να χρησιμοποιήσει αν συμβεί κάτι σε εκείνα που φοράει.

Αφού εγκαταλείφθηκε η ιδέα να πάει ο ίδιος ο Πομάσκι στο ξενοδοχείο για να του φέρει δεύτερο ζευγάρι spikes, ο Μάστορας συνέχισε με το σκισμένο παπούτσι τον αγώνα του. Και παρόλα αυτά έκανε με το συγκεκριμένο άλλα δέκα άλματα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο τελικός, ανάμεσά τους και η «πτήση» πάνω από τα 2,31 μ., που αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου