ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μάστορας και Ιωάννου έκαναν... μαραθώνιο και μπήκαν τελικό -Άδικος αποκλεισμός για Μπανιώτη στο ύψος



Μπήκαν ως άλτες στον αγωνιστικό χώρο και έφυγαν με την αίσθηση ότι είχαν γίνει... μαραθωνοδρόμοι. Λογικό, αφού ο προκριματικός του ύψους κράτησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες. Ο Αντώνης Μάστορας και ο Κυριάκος Ιωάννου όμως... άντεξαν και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, από όπου είναι πραγματικά κρίμα το ότι θα λείψει ο Κώστας Μπανιώτης, με τον τρόπο που χάθηκε για εκείνον η πρόκριση.

Ο Μάστορας ήταν αλάνθαστος σε αυτό τον προκριματικό της ταλαιπωρίας με τους 27 αθλητές. Πέρασε όλα τα ύψη στα οποία δοκίμασε (2,14 μ., 2,19 μ., 2,24 μ., 2,28 μ.) με την πρώτη προσπάθεια και πέρασε στον τελικό της Κυριακής (16.40) ως πρώτος μαζί με τον Jaroslav Baba. Η πρώτη φορά που είχε πάρει μέρος στον τελικό αυτής της διοργάνωσης ήταν το 2013, όταν ως 22χρονος και άπειρος εντυπωσίασε φτάνοντας στην τέταρτη θέση. Τώρα, μπορεί να θεωρηθεί και ένας από τους διεκδικητές των μεταλλίων.



Μαζί του θα είναι ο Ιωάννου. Αυτός ο αθλητής που αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη πως ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Έχοντας χάσει πια το λογαριασμό από τις φορές που αναγκάστηκε να αποσυρθεί από δράση, εξαιτίας τραυματισμών, για να γυρίσει και να ξανασταματήσει, ο Κύπριος άλτης απέδειξε ξανά από τι είναι φτιαγμένος.

Πέρασε τα 2,28 μ., με την τρίτη προσπάθεια και έχοντας την πλάτη στον τοίχο, για να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση και εξασφάλισε την επιστροφή του στον τελικό της διοργάνωσης από την οποία το 2009 είχε φύγει με το αργυρό μετάλλιο. Απόλυτα δικαιολογημένο λοιπόν το ξέσπασμά του αμέσως μετά από το επιτυχημένο άλμα, όταν έφυγε τρέχοντας από το στρώμα και πήγε να πανηγυρίσει μπροστά στον προπονητή του, στην κερκίδα, τον Δημήτρη Ευθυμίου.





Ο Μπανιώτης ήταν ο μεγάλος άτυχος του προκριματικού, αφού ο τρόπος που έχασε την πρώτη προσπάθεια στα 2,28 μ., άλμα που θα τον έστελνε στον τελικό, δεν περιγράφεται. Αφού πέρασε με την πρώτη τα 2,14 μ., με τη δεύτερη τα 2,19 μ. και 2,24 μ., έκανε ένα πολύ καλό πρώτο άλμα στα 2,28 μέτρα. Προσγειώθηκε στο στρώμα, ο πήχης ήταν στη θέση του και σηκώθηκε να πανηγυρίσει. Όμως πάγωσε το... αίμα του, όταν είδε ξαφνικά τον πήχη να πέφτει χωρίς να μπορεί να το πιστέψει πώς χάθηκε αυτή η προσπάθεια. Στα επόμενα δύο άλματά του δεν τα κατάφερε και έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα του καταλαμβάνοντας τη 12η θέση στη συνολική κατάταξη, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.



Ο Δημήτρης Χονδροκούκης δεν τα κατάφερε. Ο άλτης, που πλέον εκπροσωπεί την Κύπρο, είχε δείξει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ότι βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του, όταν πέρασε τα 2,32 μέτρα. Όμως, στην Πράγα, αφού τα κατάφερε με την πρώτη στα 2,14 μ. και τη δεύτερη στα 2,19 μ., δεν μπόρεσε να περάσει τα 2,24 μέτρα και έτσι πήρε την 19η θέση στη συνολική κατάταξη.



Ο αγώνας ήταν σκέτη ταλαιπωρία για τους άλτες, εξαιτίας της έμπνευσης των διοργανωτών να βάλουν 27 άτομα σε ένα γκρουπ. Χρειάστηκαν 50' για να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες στα 2,14 μ., 45' στα 2,19 μ., 40' στα 2,24 μ. και 35' για τα 2,28 μέτρα. Συνολικά; Ένας μαραθώνιος προκριματικός που κράτησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες!

Στον τελικό, πέρασαν ακόμη ο Daniyl Tsyplakov, o Silvano Chesani, ο Gianmarco Tamperi, ο Aleksandr Shustov και ο Andriy Protsenko, όλοι με άλμα στα 2,28 μ., καθώς δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχης στα 2,31 μ., που ήταν το όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου