ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Τσάτουμας στο τελικό στο Ευρωπαϊκό έκανε την αρχή -7,90 μ.

Αν το... ποδαρικό μετράει στον αθλητισμό, τότε το 33ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου προμηνύεται πολύ καλό για τα ελληνικά χρώματα. Φρόντισε ο Λούης Τσάτουμας για αυτό.

Ο πρώτος από την 11μελή ομάδα που έπεσε στη «μάχη» της διοργάνωσης, σε έναν προκριματικό σκέτη ταλαιπωρία για τους αθλητές, βγήκε από τη διαδικασία με το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής.

Μπορεί να κούνησε το κεφάλι του απογοητευμένος και να συζήτησε με τον προπονητή του, Δημήτρη Βασιλικό, μετά από την πρώτη προσπάθεια όταν το άλμα του μετρήθηκε στα 7,62 μέτρα, αλλά τη δεύτερη φορά που βγήκε από το σκάμμα, η δουλειά είχε γίνει. Είχε φτάσει στα 7,90 μ., εξασφαλίζοντας την πρόκριση ουσιαστικά και για αυτό δεν έκανε την τρίτη προσπάθεια.

Βέβαια, από το πρώτο μέχρι το δεύτερο άλμα του έζησε μία ταλαιπωρία, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές, αφού οι διοργανωτές είχαν την σπάνια έμπνευση να βάλουν τους 24 άλτες σε ένα γκρουπ, με το επιχείρημα ότι έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα το αγώνισμα γιατί ακολουθούσε η τελετή έναρξης!

Ίσως σε αυτό να οφείλεται και το γεγονός ότι κανένας αθλητής δεν έπιασε το όριο των 8 μέτρων. Πιο κοντά έφτασε σε αυτό ο Σουηδός Michel Torneus, που προσγειώθηκε στα 7,97 μ., στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο συμπατριώτης του Andreas Otterling φρόντισε να του κάνει... παρέα στον τελικό, όταν στο τρίτο του άλμα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 7,97 μέτρα. Ο Τσάτουμας προκρίθηκε ως τέταρτος καλύτερος του προκριματικού με το 7,90 μ., πίσω και από τον Ρώσο Pavel Shalin (7,94 μέτρα).

Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι: Jean Marie Okutu (7,86 μ.), Raian Kask (7,82 μ.), Alyn Camara (7,79 μ.) και Radel Juska (7,79 μ.).

Τέταρτος τελικός
Με αυτή την εμφάνιση, ο Τσάτουμας συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού. Αυτή είναι η έκτη φορά που μετέχει στη διοργάνωση και η τέταρτη που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στον τελικό.

Όλα ξεκίνησαν το 2005 στη Μαδρίτη, όταν ακυρώθηκε στον τελικό, πήρε το αίμα του... πίσω στο Μπέρμιγχαμ το 2007, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ ήταν πέμπτος στο Γκέτεμποργκ πριν από δύο χρόνια.

Αποκλείστηκε ο Gomis
Η μεγάλη έκπληξη του προκριματικού ήταν η εμφάνιση του Kafetien Gomis. Ο Γάλλος πριν από λίγες ημέρες αιφνιδίασε τους αντιπάλους του όταν έφτασε στα 8,18 μ., στο εθνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν θύμιζε τίποτα από αυτό τον αθλητή στην Πράγα.

Ο κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη μετά από δύο άκυρα άλματα, στην τρίτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 7,65 μ., με αποτέλεσμα να αποκλειστεί καθώς πήρε την 14η θέση.

Στις εκπλήξεις του προκριματικού και ο αποκλεισμός δύο Γερμανών που πήγαν στην Πράγα έχοντας ξεπεράσει τα 8 μέτρα φέτος Πρόκειται για τον Julian Howard, που από το 8,04 μ. που είχε φέτος έπεσε στα 7,65 μ. και τον Max Hess, ο οποίος έμεινε στα 7,71 μ. (είχε 8,03 μ.) και αποκλείστηκαν αμφότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου