ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μαχητής Τσάτουμας...τέταρτος στο μήκος, Πράγα 2015


Είναι συνηθισμένος στα…δύσκολα. Εχει μάθει να μάχεται και να κυνηγά το καλύτερο μέχρι το τέλος, κάτι τέτοιο έκανε και σήμερα. Σε έναν τελικό που ήταν της…υπομονής και των ανακατάξεων.
Πρωταγωνιστής σε αυτές ο Λούης Τσάτουμας που στην τελευταία του προσπάθεια έχασε το χάλκινο μετάλλιο.Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, ταλαιπωρήθηκε αρκετά με το πάτημα του, ωστόσο πάλεψε και κυνήγησε μέχρι τέλους να βρει το άλμα που θα του έδινε ένα μετάλλιο. Το 7,98 μ., που σημείωσε στην τέταρτη προσπάθεια δεν αποδείχθηκε αρκετό.
Ο Αντρέας Οτερλινγκ (Σουηδία) αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος και κατάφερε στο έκτο άλμα να "προσγειωθεί" στα 8,06 μ., να βελτιώσει το ρεκόρ του και να αφήσει τον Τσάτουμα στην τέταρτη θέση. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,72 μ., συνέχισε στα 7,90 μ. σε ένα άλμα που πάτησε σχεδόν 30 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη και στο τρίτο του άλμα πέτυχε 7,95 μέτρα. Στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο άλμα κι έπειτα το 7,98 μ., που ήταν στην ουσία απάντηση στο 7,97 μ. του Οτερλινγκ, από την ίδια προσπάθεια και στο έκτο και τελευταίο του άλμα σημείωσε 7,71 μέτρα.

Το σκηνικό στην Πράγα θα θύμησε στον Τσάτουμα τον αγώνα του Σόποτ το 2014, όπου κι εκεί έχασε στην τελευταία του προσπάθεια το χάλκινο μετάλλιο. Νικητής του αγώνα με εθνικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο ήταν ο Μικέλ Τορνέους με 8,30 μέτρα. Ο Σουηδός βελτίωσε την θέση που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ και πρόσθεσε μια ακόμη διάκριση, στην πλούσια καριέρα του. Δεύτερος με ατομικό ρεκόρ ήταν ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα, που στην πρώτη του προσπάθεια πέτυχε 8,10 μ. και χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην χώρα του.
"Δυστυχώς διαφορά μικροπροβλήματα τραυματισμού δεν του επέστρεψαν να είναι στο γνωστό υψηλό επίπεδο. Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούσε να είχε πηδηξει 8,10 μέτρα. Δεν βγήκε στις λεπτομέρειες. Κρατάω την πολύ καλή αγωνιστική διάθεση στον αγώνα. Έρχεται απαιτητική σεζόν στον ανοιχτό στίβο και ανυπομονουμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία", είπε με το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Βασιλικός.
Τα αποτελέσματα
Τορνέους (Σουηδία) 8,30 μ.
Γιούσκα (Τσεχία) 8,10 μ.
Οτερλινγκ (Σουηδία) 8,06 μ.
Τσάρτουμας (Ελλάδα) 7,98 μ.
Οκούτου (Πορτογαλία) 7,93 μ.
Σαλίν (Ρωσία) 7,80 μ.
Καμάρα (Γερμανία) 7,70 μ.
Κασκ (Εσθονία) 7,24 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου