ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η Στεφανίδη Ασημένια ξανά σε Ευρωπαϊκό!

                      
Είναι η φυσική της θέση. Και από τη στιγμή που επέστρεψε στο βάθρο, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχει καμία πρόθεση να κατέβει από αυτό. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ φεύγει ξανά από ένα Ευρωπαϊκό με αργυρό μετάλλιο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Στον τελικό που εξελίχθηκε σε μάχη στα ψηλά, έναν αγώνα στον οποίο η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την πέμπτη θέση, η Στεφανίδη πάλεψε μέχρι τέλους για τον ευρωπαϊκό τίτλο, πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ και απείλησε το πανελλήνιο. Και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι γεννημένη για αυτούς τους αγώνες.

Η Στεφανίδη, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 4,75 μ., έδωσε ξανά μάχη με την Anzhelika Sidorova, όπως είχε κάνει και τον περασμένο Αύγουστο στη Ζυρίχη, όταν μονομάχησε με τη Ρωσίδα για το χρυσό μετάλλιο και τελικά κατέκτησε το αργυρό.







Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε περνώντας με την πρώτη τα 4,40 μ., συνέχισε καταφέρνοντάς τα με τη δεύτερη στα 4,60 μ., ενώ ήταν αλάνθαστη στα 4,70 μέτρα και τα κατάφερε με τη δεύτερη στα 4,75 μ., δύο εκατοστά κάτω από το ατομικό της ρεκόρ. Όταν είδε την Sidorova να περνά με την πρώτη τα 4,80 μ., η Στεφανίδη ήξερε ότι δεν είχε νόημα να δοκιμάσει σε αυτό το ύψος. Πήγε λοιπόν απευθείας στα 4,85 μ., πέντε εκατοστά πιο ψηλά από το πανελλήνιο ρεκόρ.





Δεν τα κατάφερε τελικά, αλλά για μία ακόμη φορά μέσα σε λίγους μήνες ήταν στο βάθρο, με μία σπουδαία επίδοση και μετά από μεγάλη μάχη. Και όλα αυτά από μία αθλήτρια που αναζητά χρόνο ανάμεσα στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της και μέσα σε μία καθημερινότητα με φρενήρεις ρυθμούς για να γυμναστεί αλλά και να κάνει αγώνες. Ακόμη και για να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έπρεπε να πάρει άδεια από το Πανεπιστήμιο- με την μάνατζερ της Karen Locke αμέσως μετά από την κατάκτηση του μεταλλίου να ευχαριστεί για αυτό- αλλά βέβαια τους έκανε κάτι παραπάνω από υπερήφανους.



Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Angelica Bengtsson, με την πολύ δυναμική αθλήτρια από τη Σουηδία να περνά τα 4,70 μ., βελτιώνοντας το εθνικό ρεκόρ.



Η Νικόλ Κυριακοπούλου από την άλλη, δεν κατάφερε να κάνει τον αγώνα που ήθελε στην Πράγα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, πήγε στη διοργάνωση με την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη με 4,80 μ. και έχοντας δείξει σταθερότητα στα ψηλά άλματα.

Στο O2 Arena όμως ο αγώνας της δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Ξεκίνησε στα 4,50 μ., περνώντας με την πρώτη αυτό το ύψος, αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,60 μέτρα. Έτσι κατέλαβε την πέμπτη θέση, που είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει στη διοργάνωση, στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό, αλλά σίγουρα αυτό δεν την ικανοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου