ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στραβά... ξύπνησαν Κοκλώνη και Στεργιούλης -Άκυροι και οι δύο στα 60 μέτρα

 
Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα η ελληνική ομάδα. Οι δυο Έλληνες αθλητές στον προκριματικό των 60 μ. ανδρών και γυναικών- Γωγώ Κοκλώνη και Μάκης Στεργιούλης- ακυρώθηκαν, καθώς έκαναν και οι δυο άκυρη εκκίνηση στην κούρσα της σειράς τους και αποκλείστηκαν από την συνέχεια των αγώνων.

Η Γωγώ Κοκλώνη, για κακή της τύχη, ενώ έφυγε πολύ γρήγορα και δυνατά από τον βατήρα το μηχάνημα έδειξε ότι η αντίδραση της ήταν 0.99- ενώ με αντίδραση 0.101 θα ήταν κανονική η εκκίνηση. «Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε. Δεν κατάλαβα ότι ήμουν εγώ η άκυρη, νόμιζα ότι ήταν η αθλήτρια από τον διάδρομο ένα. Δεν μπόρεσα να τρέξω ούτε μια κούρσα ενώ ήμουν πολύ καλά. Στον ημιτελικό μπορούσα να περάσω και ήθελα τουλάχιστον να βγάλω ένα χρόνο κοντά στο 7.29- 7.30. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δεν το περίμενα», δήλωσε εμφανώς απογοητευμένη η Κοκλώνη.

Στην σειρά της Ελληνίδας πρωταθλήτριας πρώτη τερμάτισε η Mujinga Kambundji από την Ελβετία σε χρόνο 7.22. Δεύτερη ήταν η Πολωνή Ewa Swoboda σε 7.24. Την τρίτη και τέταρτη θέση- και την πρόκριση στα ημιτελικά πήραν η Σλοβένα Maja Mihalinec σε 7.26 και η Σουηδέζα Elin Ostlund αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες σειρές ξεχώρισαν η Γερμανίδα Verena Sailer που τερμάτισε πρώτη στη σειρά της με ατομικό ρεκόρ σε χρόνο 7.10. Στην τρίτη σειρά ξεχώρισε η Dafne Schippers από την Ολλανδία η οποία τερμάτισε πρώτη, επίσης με ατομικό ρεκόρ, σε χρόνο 7.07. Στην τέταρτη σειρά πρώτη τερμάτισε η Dina Asmer- Smith από την Μεγάλη Βρετανία με νέο ατομικό ρεκόρ σε 7.10. Στην πέμπτη σειρά στην πρώτη θέση ήταν η Νορβηγίδα Ezinne Okparaebo με νέο φετινό ρεκόρ σε χρόνο 7.17.

Ήταν η αμήχανη στιγμή που δεν μπορούσες να κάνεις κάποια ερώτηση στον αθλητή. Έβλεπες απλά στο πρόσωπο του την απογοήτευση. Την απογοήτευση και αυτό το αναπάντητο γιατί που είχε και το βλέμμα της Κοκλώνη. Στην πρώτη σειρά των ανδρών στα 60 μ. ήρθε και το δεύτερο κακό νέο για την Ελλάδα. Ο Μάκης Στεργιούλης δεν περίμενε να ακούσει τον ήχο από το πιστόλι του- πολύ αργού κατά τους αθλητές- αφέτη. «Ήμουν πανέτοιμος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακυρώθηκα και δεν έτρεξα. Ένας αθλητής ξέρει πότε είναι έτοιμος για μια κούρσα. Έτσι ένιωθα αλλά ήρθε η άκυρη. Όταν άκουσα το πιστόλι κατάλαβα ότι πιθανότατα έκανα εγώ την άκυρη. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενα και δυστυχώς δεν μπόρεσα να τρέξω».

Στην σειρά του Στεργιούλη πρώτο τερμάτισε ο Γερμανός Lucas Jakubczyk σε χρόνο 6.62, δεύτερος ο Γάλλος Emmanuel Biron σε 6.63, τρίτος ο Catalin Campeanu από τη Ρουμανία σε 6.65 και τέταρτος ο Πορτογάλος Yasaldew Nascimento σε 6.69.

Στην δεύτερη σειρά πρώτος τερμάτισε ο Βρετανός Richard Kilty- ένα από τα φαβορί για τον τίτλο- σε χρόνο 6.57. Στην τρίτη σειρά πρώτος ήταν ο Ελβετός Pascal Mancicni σε χρόνο 6.64. Στην τέταρτη σειρά πρώτος ήταν ο Chijindu Ujah από την Μεγάλη Βρετανία σε χρόνο 6.57. Στην πέμπτη και τελευταία σειρά του προκριματικού, πρώτος τερμάτισε ο Julian Reus σε 6.62



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου