ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αποστολή εξετελέσθη ...έκτος στον τελικό ο Δουβαλίδης

 
Πριν από την εκκίνηση της τρίτης του κούρσας στην ημέρα, το πρόσωπο του ειχε ένα πλατύ χαμόγελο. Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν έτοιμος για τον τελικό των 60 μ. εμπ. και είχε κάθε λόγο να χαμογελάει, αφού είχε ήδη πετύχει το στόχο του και ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης.
Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 7.64, κοντά στο 7.62, που σημείωσε στον ημιτελικό και αποτελεί φετινό του ρεκόρ.Ο Δουβαλίδης ήταν ιδιαίτερα μαχητικός στα τελευταία εμπόδια, όπου και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος του πρώτου μισού της κούρσας. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, βελτίωσε την θέση του Γκέτεμποργκ, όπου είχε τερματίσει έβδομος.

Ο τελικός των ψηλών εμποδίων ήταν υπόθεση των Γάλλων, που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να αναβάσουν τρεις αθλητές στο βάθρο. Ο Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ κατάφερε να πάρει οριακά τη νίκη από τον συμπατριώτη του Ντμίτρι Μπασκού – και φαβορί του χρυσού μεταλλίου – καθώς τερμάτισε σε 7.49 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο Λαγκάρτ, πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ είχε καταλάβει την τρίτη θέση.
Τον εαυτό τους κατάφεραν να ξεπεράσουν οι τέσσερις πρώτες στον τελικό των 60 μ. εμπ., με την Αλίνα Αταλάι να διατηρεί τον τίτλο του φαβορί. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία διένυσε τα 60 μ. εμπ. σε 7.85, πέτυχε εθνικό ρεκόρ και κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάωση (δεύτερη το 2013). Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Λούσι Χάτον, που για τρίτη διαδοχική κούρσα, βελτίωσε το ρεκόρ της, αυτή τη φορά με 7.90. Η επίσης Βρετανίδα Σερίτα Σόλομον ήταν τρίτη με 7.93.
"Ένας τελικός σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι σπουδαίο πράγμα. Ήρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και κατάφερα να είμαι στην εξάδα. Ήταν πολύ γρήγορη κούρσα. Δεν έφυγα δυνατά, όπως στον ημιτελικό, θα μπορούσα να είχα φύγει καλύτερα", είπε μετά το τέλος της κούρσας, ο Κώστας Δουβαλίδης.

Τα αποτελέσματα
Μαρτινότ - Λαγκάρτ (Γαλλια) 7.49
Μπασκού (Γαλλία) 7.50
Μπελοσιάν (Γαλλία) 7.52
Μπαλνουβέιτ (Γερμανία) 7.59
Κλαρκ (Μ. Βρετανία) 7.63
Μπαντζί (Ουγγαρία) 7.65
Σβόμποντα (Τσεχία) 7.67
Φοβερός αγώνας στα σύνθετα
Σε νέα εποχή έχουν μπει τα σύνθετα των γυναικών, με μια φουρνιά σπουδαίων αθλητριών να βρίσκονται στο προσκήνιο. Η Καταρίνα Τζόνσον - Τόμσον κυνήγησε μέχρι τελευταία στιγμή το παγκόσμιο ρεκόρ στο πένταθλo, περιορίστηκε τελικά στην κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της στην διοργάνωση. Η 22χρονη αθλήτρια συγκέντρωσε 5.000 βαθμούς και έγινε η δεύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα,  καθώς η μόνη που έχει περάσει το συγκεκριμένο φράγμα είναι η Ναταλία Ντομπρίνσκα (5013 β.). Η αθλήτρια από την Βρετανία σημείωσε 8.18 στα 60 μ. εμπ., 1,95 μ. στο ύψος, 12,32 μ. στη σφαιροβολία, 6,89 μ. στο μήκος και 2.12.78 στα 800 μ., που όμως δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το ρεκό. Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στο ύψος και στο μήκος, στη διάρκεια πεντάθλου. Δεύτετη με 4.696 βαθμούς ήταν η Ναφισάτου Τιάμ με 4.696 β. και τρίτη η Ελίσκα Κλούκινα με 4.687. Η 17χρονη Μόργκαν Λέικ τερμάτισε ένατη με 4.527 β. και βρέθηκε μια ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων της Καρολίνα Κλουφτ (4.535).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου